Mål, målsætninger og kvalitetspolitikker
-
Formålet med dette dokument er at beskrive administrative mål, ressourcer, kvalitetspolitikker og kvalitetsmål for Jord og Vand.
-
Jord og Vand samt kontorchefen.
-
3.1 Strategier og mål for opgavevaretagelsen
Der findes en række politikker og mål på regions-niveau, som findes på regionens hjemmeside Region Nordjylland (rn.dk). Udarbejdelsen af disse og opfølgningen på dem sker på centralt niveau og i andre fora end i Jord og Vand. Det forudsættes, at kontorchefen får opfølgninger fra centralt hold.
Region Nordjyllands mission og vision
Region Nordjyllands Strategi 2024 hedder en region i balance, og regionens mission er: "Et godt liv for alle nordjyske borgere" - se Strategi 2024 (sharepoint.com). Visionen er at skabe værdi for patienter og borgere. Det gør Region Nordjylland bl.a. gennem ni strategiske fokusområder på det administrative felt. Fokusområderne fortæller, hvad hospitaler, virksomheder og administration skal gøre og sigte efter for at leve op til visionen om at skabe værdi for de nordjyske patienter og borgere i året, der kommer. Fokusområderne tager afsæt i den retning, Regionsrådet har udstukket og de nationale politiske mål - se Fokusområder 2024 (sharepoint.com)
Der er defineret to fokusområder for Regional Udvikling. Fokusområderne rette sig mod de nordjyske borgere i bredere forstand:
- En trafikalt sammenhængende region
Optimering af togdrift samt sikring af et sammenhængende og fleksibelt system for transport. - En ren og grøn region
Region Nordjylland skal være Danmarks grønneste region.Herunder ligger ”Vi øger indsatsen for beskyttelse af grundvand”, som gælder specifikt for Jord og Vand. Indikatoren for 2020 er ”Handlingsplan for håndtering af pesticidpunktkilder udarbejdet inden udgangen af første kvartal”.
Se mere her Vision og strategi (rn.dk).
Strategiplan 2015 for jordforureningsområdet
De administrative mål for Jord og Vand er fastlagt ud fra Jordforureningsstrategi (rn.dk)for jordforureningsområdet. Den årlige indsatsplan for jordforurening fastlægges i henhold til strategien og udarbejdes til politisk behandling i slutningen af året.
Det enkelte års resultater (indberetning) beskrives og indberettes til Miljøstyrelsen i april året efter.
3.1.1 Administrative mål og ressourcer
Regionsrådet fastsætter de ressourcer, der er til rådighed til de forskellige opgaver på jordforureningsområdet, som regionsrådet varetager.
Jord og Vands ressourcer er beskrevet i budgettet for det aktuelle år. Det vedtages for ét år ad gangen af regionsrådet - se Indsatsen på jordforureningsområdet (rn.dk)
3.1.2 Jord og Vands ressourcer
Det årlige budget for alle regionens opgaver fastlægges af regionsrådet.
Budgettet for opgaverne i Jord og Vand fordeles i forbindelse med planlægningen af årets aktiviteter og arbejdsprogrammer og kan ses i kontorets detailbudget. Budgettet justeres løbende henover året, så der kan tages højde for både lavere og højere forbrug på de enkelte opgaver.
3.1.3 Servicemål
Jord og Vands opgaveløsning styres af en række servicemål, som især er fastlagt i jordforureningsloven. Derudover kan regionsrådet fastsætte nogle servicemål, som også kan fastsættes administrativt. Målene er indarbejdet i de procedurer, hvor det er relevant.
3.2 Kvalitetspolitikker
Kvalitetspolitikkerne skal kvalitetssikre og -udvikle de ydelser, som Jord og Vand tilbyder. Det lægges generelt til grund, at ydelsernes faglige eller professionelle standard skal være høj, og at kundetilfredsheden som følge heraf også skal være høj.
Jord og Vand har følgende kvalitetspolitikker:
- At medarbejderne udviser kvalitetsbevidsthed i egen arbejdsfunktion og i samarbejdet med kolleger.
- At sikre, at den enkelte medarbejder/det enkelte team i gruppen til enhver tid har den nødvendige viden for at kunne løse de opgaver, som er pålagt medarbejderen/teamet.
- At kontorchefen skaber de nødvendige rammer for, at beslutninger og dispositioner træffes på det rette niveau i organisationen, så alle påtager sig det ansvar og udøver den kompetence, som naturligt hører det enkelte job til.
- Alle har fokus på, om der er behov for forbedringer for at øge kvaliteten af vores ydelser.
3.3 Kvalitetsmål på baggrund af servicemålene i jordforureningsloven m.v.
Med udgangspunkt i lovgivningen har Jord og Vand (regionen) følgende kvalitetsmål for opgavevaretagelsen:
- Ifølge jordforureningsloven skal regionen inden for to år træffe afgørelse om kortlægning på vidensniveau 1 eller 2, når der er indsamlet tilstrækkelig viden om et bestemt boligareal til at påbegynde en vurdering efter jordforureningsloven.
- 1 års-undersøgelser på boliggrunde skal i h. t. jordforureningsloven afsluttes senest 1 år efter, at grundejeren har anmodet om undersøgelsen.
- Grundejer skal varsles 2 uger før, vi ønsker at foretage en besigtigelse.
- Høringssvar til kommunens § 8-tilladelse skal i h. t. jordforureningsloven være kommunen i hænde senest 4 uger, fra regionen har modtaget kommunens udkast til § 8-tilladelsen.
- Kommunens afgørelser i påbudssagerne skal vurderes og behandles, så en eventuel klage over afgørelsen er kommunen i hænde inden udløbet af de 4 ugers klagefrist jf. jordforureningsloven.
- Grundejer skal tidligt 9 mdr. men senest 3 mdr. før opstart af afværge finansieret efter værditabsordningen varsles om at indbetale egenbetalingen.
- I h. t. offentlighedsloven skal anmodningen om aktindsigt behandles inden for 7 arbejdsdage. Kan det ikke lade sig gøre, skal den, der har anmodet om aktindsigt, inden fristens udløb have besked om, hvornår sagen forventes færdigbehandlet, og hvorfor det ikke kan lade sig gøre indenfor fristen. Hvad angår miljø-oplysninger og indsigt i databaser, er der herudover en frist på en måned, og hvis dette ikke kan nås grundet sagens omfang eller arbejdsforholdene i øvrigt, da er fristen to måneder. Hvis en måneds fristen overskrides, skal anmoder igen have besked om, hvorfor og hvornår afgørelsen træffes. To måneders fristen kan ikke overskrides.
Udover ovennævnte lovbestemte mål, er der en række mål, som Jord og Vand har fastlagt primært ud fra Strategiplan 2015:
- Alle uafklarede lokaliteter, hvor der er indsats over for arealanvendelsen, skal være vurderet i forhold til kortlægning efter jordforureningsloven senest med udgangen af 2022.
-
Hvis vi har tilstrækkeligt sagsmateriale til at kunne afgøre, om en uafklaret lokalitet skal kortlægges eller ej, afklarer vi den inden for én måned, hvis grundejer anmoder os om det.
-
Alle indledende undersøgelser med indsats over for grundvand forventes afsluttet i 2025.
-
Godkendelse af, at en frivillig undersøgelse er tilstrækkelig til det ønskede formål, skal foreligge senest 6 uger efter, at sagen er fuldt oplyst.
-
Godkendelse af, at en frivillig afværge er tilstrækkelig til det ønskede formål, skal foreligge senest 6 uger efter, at sagen er fuldt oplyst.
-
Bolig-lokaliteter, som er V2-kortlagt før 2007, nuanceres senest én måned efter, at grundejer har anmodet om det.
Jord og Vand (i praksis Hanne Østergaard og Anja Melvej) følger op på målopfyldelsen én gang i kvartalet. Både mål og målopfyldelsen kan ses i mappen OPFØLGNING på Strategiplan 2015
- En trafikalt sammenhængende region
-
Budgetbogen, strategiplanen, www.rn.dk, personalenettet og den årlige indsatsplan.
Regneark med KPI'er i mappen Strategiplaner - OPFØLGNING på Strategiplan 2015
Opdateret