Om os
I Vesthimmerlands Kommune arbejder vi sammen for en grønnere fremtid, og vi skal alle bidrage aktivt til klimaindsatsen. Som en lille kommune udnytter vi vores lokale styrker i den grønne omstilling, samtidig med at vi beskytter vores vilde natur, støtter landmændenes arbejde og fremmer udviklingen af vores landsbysamfund. Vores mål er ambitiøst: Inden 2030 skal vi som geografisk område opnå 88% klimaneutralitet, og inden 2050 skal vi være 100% klimaneutrale og modstandsdygtige overfor klimaforandringer.
Vores brændpunkt
Brændpunktet handler om behovet for at øge klimabevidstheden i Vesthimmerland og inspirere borgere til at ændre nogle af de vaner, og især forbrugsvaner, som præger vores hverdag.
Mange er bekymrede for klimaet, men få ændrer vaner. Mange synes det er udfordrende at leve mere klimavenligt, og når hverdagen rammer, er det ikke altid en prioritering. Vanebrud for klimaet er afgørende. Men hvordan gør vi?
Som kommune påtager vi os ansvaret for at guide lokalsamfund, foreninger, virksomheder og borgere i denne omstilling gennem oplysning og ved at skabe lokale fællesskaber, hvor idéer og indsatser kan gro.
Mange ønsker gøre en personlig indsats for klimaet, men ved ikke hvordan. Derfor har vi lanceret initiativer som "Grønne Uger," hvor bæredygtighed og klima sættes i fokus gennem kreative arrangementer for alle. Vi har også igangsat initiativet "Klimatopmøder", der er en social og engagerende workshop uden løftede pegefingre. Klimatopmøder hjælper både familier og virksomheder med at blive klimaklar med et grundlæggende kendskab til klimaforandringerne, men også adgang til Danmarks førende CO2-regnemaskine så man kan få indsigt i sin egen udledning, og hvilke vaneændringer, der batter.
Vi er allerede nået langt på kort tid, men vi oplever generelt ikke en stor tilslutning fra borgerne.
Vores spørgsmål til jer
Hvordan kan vi øge engagementet blandt vores borgere for at få dem til at ændre deres vaner for klimaets skyld?
Inspiration og arbejdsspørgsmål
Hvordan kan vi gøre bæredygtige initiativer som "Grønne Uger" og "Klimatopmøder" mere attraktive og tilgængelige for alle borgere og få flere til at deltage aktivt?
Hvordan kan vi motivere virksomheder og foreninger til at tage en aktiv rolle i den grønne omstilling og skabe stærke fællesskaber, der støtter hinanden i at leve mere bæredygtigt?
Hvordan kan vi bruge teknologi og sociale medier til at fremme klimabevidsthed og engagement, samt sikre, at de grønne initiativer er relevante og engagerende for unge mennesker?
Kontaktperson
Frederikke Nadine Voegeding
Mail: frvo@vesthimmerland.dk
Telefon 29 33 43 52