Hvem er vi?
Headspace er et sundhedsfremmende civilsamfundstilbud, hvor frivillige ungerådgivere og få ansatte støtter børn og unge i at styrke deres mentale trivsel. Vi tilbyder anonym, gratis og uforpligtende rådgivning for unge mellem 12-25 år via personlige samtaler, chat, workshops og vores ung-til-ung podcast, Limbo. Vores vision er, at ingen unge skal stå alene med deres udfordringer, og vi tror på, at tidlig hjælp, dialog og fællesskab er nøglen til bedre trivsel. Unge sætter selv dagsordenen for samtalerne og bestemmer, hvor længe og med hvem de ønsker at tale. Vi har afdelinger i både Aalborg, Hobro og Hjørring.
Hvad er brændpunktet?
Det er velkendt billede i danske rådgivningsindsatser, at drenge og unge mænd sjældnere søger hjælp end piger og unge kvinder. I headspace er kun hver fjerde, der henvender sig, en ung mand, og ofte har problemerne vokset sig store, før de søger støtte. Selvom mistrivsel i ungdomsårene oftere ses hos piger, er unge mænd senere i livet i øget risiko for misbrug, kriminalitet, ensomhed osv.
Derfor ønsker vi i Headspace at justere vores indsats, så den bedre rummer drenge og unge mænds behov. Vi er nysgerrige på, hvordan vi kan nedbryde barrierer for, at drenge opsøger hjælp – både i vores rådgivning, workshops, kampagner og podcast. Hvilke tilpasninger kræver det i vores møde med drengene? Og hvordan kan vi blive bedre til at vise, at vi tager deres udfordringer alvorligt?
Vi er også nysgerrige på, hvordan vi bedst finder ud af, hvad drengene har brug for. Skal vi prioritere samarbejde med fagpersoner og andre, der har særlig viden om drengenes behov og adfærd? Eller hvordan kunne det se ud, hvis vi skulle lykkes med i højere grad at inkludere drengens egne perspektiv og idéer i headspaces beslutningsprocesser?
Hvad er vores spørgsmål til jer?
Hvordan kan vi tilpasse vores indsats, så den appellerer til drengene og så det bliver meningsfuldt for dem at opsøge hjælp inden problemerne vokser sig alt for store og det hele brænder på?
Inspiration til arbejdsspørgsmål
- Hvilke barrierer er der for, at drenge og unge mænd opsøger hjælp i Headspace og hvordan kan vi nedbryde dem?
- Hvordan møder Headspace meningsfuldt drenge og unge mænd i hhv. samtalerummet, til workshops, på vores sociale platforme eller i vores kampagner?
- Hvordan kan Headspace inkludere drengenes perspektiver og behov i vores beslutningsprocesser?
Kontaktperson
Mia Kirkegaard Slettan, tlf. 31 66 68 31, e-mail: miks@headspace.dk