Nuklearmedicinsk tester voksdugsmetoden

Det er en kæmpe opgave at skulle flytte på den nye matrikel i Aalborg Øst, og derfor er det godt at få afprøvet for eksempel arbejdsgange inden flytningen.
Dorthe Birgit Batsberg, der er afsnitsledende bioanalytiker i Nuklearmedicinsk Afdeling i Klinik Diagnostik, har sammen med en gruppe medarbejdere afprøvet voksdugsmetoden.

Dagens seance var en pilotafprøvning af voksdugsmetoden. som kan indtænkes i det lokale oplærings- og træningsarbejde frem mod ibrugtagningen af hospitalet i Øst.

- I dag har vi blandt andet afprøvet forskellige arbejdsgange i det store FDG injektionsrum, testet flowet til skannerne, og drøftet en masse nye ideer til vores interne samarbejde, fortæller Dorthe Birgit Batsberg.

Arbejdet med voksdugsmetoden giver også plads til, at deltagerne i simuleringen kan komme med gode ideer undervejs. Og selvom det måske udefra virker temmelig anderledes at stå omkring et bord og "lege" med LEGO-figurer, er metoden faktisk meget anerkendt og velafprøvet.

Mange vil kunne have glæde af at prøve voksdugsmetoden

Fra et ledelsesperspektiv har Dorthe Birgit Batsberg meget godt at sige om voksdugsmetoden efter dagens pilottest.

- Det er en rigtig god måde at inddrage medarbejderne i processen og give dem noget konkret viden om, hvordan den nye afdeling kommer til at se ud, fortæller hun.

– Noget af det første vi gjorde var at kigge på plantegningerne sammen og tale om de helt konkrete ting. Hvor kommer man ind, og hvad er hvor? Det er viden, som mange af medarbejderne ikke har endnu, og det var et rigtig godt afsæt for dagen, forklarer hun.

Imens de forskellige scenarier blev gennemspillet på voksdugen, kom der rigtig mange nye, gode ideer på bordet, og undervejs blev der også stillet en masse konkrete spørgsmål, som skal afklares i den kommende tid.

- Noget af det som vi kom til at drøfte undervejs er, hvordan vi kan inddrage IT-løsninger, når vi er på plads i de nye lokaler, forklarer Dorthe Birgit Batsberg.

Det blev blandt andet drøftet, om det ville være en fordel, hvis patienterne udfylder afdelingens spørgeskema på en iPad, når de kommer i stedet for en papirversion, som det sker i dag? Hvis man kan sætte strøm til spørgeskemaet, kan personalet få besked med det samme, og på den måde være endnu bedre forberedt, når de ser patienten første gang.

- Alle som sad med omkring voksdugen i dag var meget involverede og inspirerede. Og det bekræfter mig i, at det virkelig er en god måde at få gjort flytteplanerne konkrete og få skabt både energi og værdi undervejs. Alle vil kunne få noget positivt ud af sådan en proces, smiler Dorthe Birgit Batsberg.

For Dorthe Birgit Batsberg er ønskescenariet at hun kan få mulighed for at tilbyde en tilsvarende proces – eller måske en temadag - for flere af medarbejderne i Nuklearmedicinsk Afdeling i Klinik Diagnostik.