I aftalen er der lagt vægt på, at den denne gang dækker både medfødt og erhvervet hjerneskade hos børn og unge, samt at ansvarsområder og kommunikationsformer mellem sektorerne fremstår overskuelige og systematisk. Aftalen har blandt andet som mål, at sikre den rette information til den rette person og til den rette tid.
Børn og unge med hjerneskade kan ofte have ret komplekse forløb, hvor mange aktører er involveret, og hvor et godt tværsektorielt samarbejde er vigtigt. I aftalen er der derfor fokus på at beskrive kommunikationen mellem alle relevante aktører – hvordan der henvises, følges op og informeres.
Fremadrettet vil der være én indgang ved en overordnet kontaktperson i hver enkelt kommune, som har ansvaret for kommunikationen med regionen og på tværs internt i kommunen – der kan udpeges andre kontaktpersoner i de konkrete tilfælde. Ligeledes vil der være én indgang til regionen, som vil være til børneafdelingen, hvorunder Neuropædiatrisk Team hører til.
Endvidere er der i aftalen fokus på en løbende opfølgning, da følger efter en hjerneskade ofte først bliver tydeliggjorte i forbindelse med, at omgivelsernes krav til børnene/de unge øges.
Almen praksis og Børne- og Ungdomspsykiatrien er ligeledes vigtige aktører og samarbejdspartnere, da disse børn og unge ofte kan have comorbiditet, som først opdages eller udvikles på et senere tidspunkt.
Opfølgningsprogrammet for Børn og Unge med cerebral parese (CPOP) er nu også en del af samarbejdsaftalen, og er fuldt ud beskrevet i et bilag til selve aftalen. Alle børn med cerebral parese følges systematisk indtil de bliver 15 år.