Mød Tina - SSA på Afdeling for Medicinske Mave- og Tarmsygdomme på Aalborg Universitetshospital

Jeg synes, vi har en megaspændende patientgruppe.

Portræt af Tina

Patienten er vores kerneopgave

Jeg arbejder på en virkelig god afdeling, hvor det er tydeligt, at vi alle arbejder for det samme – nemlig patientens bedste. Vi er rigtig gode til at lytte og give hinanden sparring.

Vi har et spændende speciale med en bred patientgruppe med sygdomme i mave, tarm og lever. Der er f.eks. en del med korttarmssygdomme, altså patienter der har fået fjernet en stor del af tarmen f.eks. på grund af kræft eller kroniske tarmsygdomme. Derudover har vi patienter med leversygdomme. Der er en del skæve eksistenser derimellem, der har det svært i livet. Det er nok en patientgruppe, jeg har en forkærlighed for. De har ikke ret meget, og de har virkelig brug for vores hjælp. Det er et megagivende arbejde, selvom det også kan være hårdt.

Som social og sundhedsassistenter er vores force den tætte patientkontakt og relationsdannelse. Vi er nok den faggruppe, der er mest sammen med patienterne. Derfor er vores observationer vigtige i behandlingen. Vi ser og hører nogle ting, som lægerne ikke altid når at få med.

Stort fokus på kompetenceudvikling

Vi har stort fokus på faglighed og kompetencer. Man får lov til at bruge sin kompetencer, og der er god mulighed for at udvikle sig. For eksempel er jeg for nylig blevet såransvarlig på afdelingen. Derudover er jeg vejleder for vores SSA-elever og arbejdsmiljørepræsentant. Jeg går også stuegang.

Vi har jævnligt fælles undervisning og er også begyndt på simulationstræning i akutte situationer. Det er virkelig godt. Det er tydeligt at mærke, at vi er en afdeling, der både gerne vil lære, men også lære fra sig. Vi er gode til både at spørge og til at hjælpe hinanden.

Vi skal være ordentlige mod hinanden

Vi har et supergodt kollegaskab. Vi lægger vægt på altid at være ordentlige og tage godt imod nye kolleger, elever, vikarer og så videre. De skal have en god oplevelse, så de får lyst til at komme igen.

Vi har hele tiden 3-5 elever og studerende hos os. Det er lidt forskelligt, hvor længe de er her, men vi går op i, at tage lige godt imod dem alle sammen.

I forhold til det psykiske arbejdsmiljø, forsøger vi at holde fast i en daglig ventilation. Det vil sige, at vi ved slutningen af en vagt mødes i fem minutter og vender dagen. Er der noget, der har fyldt? Det kan både handle om patienter eller noget organisatorisk. Det er ikke noget, vi snakker længe om, det handler mere om lige at få det sagt. Så kan man bedre tage hjem uden at tage det med.

Tina og kolleger

Tina og kolleger