Hvad laver en udviklingskonsulent i Region Nordjylland?

Mød Natalia, der er udviklingskonsulent hos Digitalisering og IT i Region Nordjylland.

fotoDet bedste ved mit job er…

… at hjælpe hospitalerne. Når jeg hjælper hospitalerne, så ved jeg, at jeg i næste led hjælper almindelige danskere og borgere. Det er dejligt at vide, at det man laver, giver værdi.

Noget andet jeg sætter pris på i mit job er, at der er mulighed for at skabe synlige resultater. Vi kører nogle intensive udviklingsforløb i samarbejde med hospitalerne, hvor vi skræddersyer løsninger, der hjælper dem i deres daglige arbejde. De enkelte forløb kører over ca. 12 uger, så på den måde kan jeg hurtigt se, hvordan det, vi har lavet, rent faktisk har hjulpet i den anden ende.

En typisk arbejdsdag…

… samarbejder jeg både med mine kollegaer og hospitalerne. Der er flere forskellige opgaver. På den ene side er der den mere tekniske del, hvor jeg f.eks. laver softwarerobotter og mapper databaser. På den anden side er der en konsulentdel, hvor jeg taler med hospitalerne og spørger, hvordan deres nuværende arbejdsgange er. Den indsigt er nemlig helt afgørende for at kunne skabe en it-løsning, der kan hjælpe dem og aflaste dem i deres daglige arbejde.

I mit team er vores opgaver i udgangspunktet ret opdelte. Vi har hver især specifikke opgaver, som vi står for at løse, men vi sparrer meget med hinanden, og det er supergodt. For selvom vi er flere med samme stillingsbetegnelse, så har vi jo stadig forskellige forcer. Det kommer sig måske også af, at vi har så forskellige baggrunde. Jeg er selv oprindeligt uddannet psykolog, men vi har f.eks. også en sygeplejerske og en designer i teamet. Så det er klart, at vi griber opgaverne forskelligt an, og at vi får øje på nogle forskellige ting. Men det er kun en fordel i forhold til at komme hele vejen rundt og skabe de bedst mulige løsninger til hospitalerne.

På den ikke-faglige side så glæder jeg mig på en typisk arbejdsdag også altid til at få mad fra vores kantine, som er virkelig god. Nogle gange spiser vi også morgenbrød sammen i teamet, og det er rigtig hyggeligt. Vi har et godt fællesskab om det sociale.

Det der motiverer mig og giver mig arbejdsglæde er…

… at jeg hjælper andre. Det motiverer mig virkelig. Og så kan jeg godt lide at skabe nye løsninger, som bidrager til samfundet. Det er også spændende, at man er i gang med flere forskellige projekter på samme tid.

Noget mange synes, er overraskende ved mit job er…

… at vi rent faktisk er i så tæt kontakt med hospitalerne, når vi laver nye it-løsninger til dem. Men selvfølgelig er vi det – det er vi nødt til at være. Vi laver it-løsninger til og med mennesker, og det er vigtigt, at dem, der skal bruge løsningen, også er med til at definere den. Men det tænker folk ikke altid over, når man taler om it.

Og så bliver folk også ofte overraskede, når jeg fortæller, at jeg synes, at jeg bruger min psykologuddannelse en del i min nuværende stilling som udviklingskonsulent. Jeg er uddannet psykolog i Bolivia, hvor jeg oprindeligt er fra. Da jeg kom til Danmark, skulle jeg vente på at få godkendt en tilladelse til at virke som psykolog her i landet. Mens jeg ventede, tog jeg en kandidat i it, design og softwareudvikling. Og nærmest med det samme kunne jeg se, at der var rig mulighed for at blande den uddannelse med min interesse for psykologi. Jeg synes, jeg kombinerer de to ting hver dag ved at designe it-løsninger og prøve at gøre dem så forståelige og intuitive som muligt for brugerne.

Når jeg ikke er på arbejde, er jeg…

… i gang med mange forskellige ting. Jeg hygger med min mand. Jeg underviser i spansk. Jeg synger. Jeg maler. Jeg spiller klaver. Jeg laver sæbe. Jeg keder mig i hvert fald ikke.