Afsluttede projekter - Hjertesvigt
-
TeleCare Nord hjertesvigt er et projekt, som skulle sikre individuelle og differentierede patientforløb på tværs af sygehuse og kommuner og i samarbejde med praktiserende læger.
I projektperioden blev projektets sundhedsfaglige indhold udviklet, opgave- og ansvarsfordelingen aftalt, it-leverancerne sikret og implementeringen drevet.
Projektmål
Der blev opstillet en række projektmål, både i forhold til de patientnære effekter og i forhold til de sundhedsøkonomiske gevinster. I forhold til patienten blev der forventet en øget sygdomsmestring samt øget tryghed og livskvalitet. Med en systematisk telemedicinsk hjemmemonitorering og opfølgning blev der samtidig forventet, at forværringer i sygdommen blev opdaget tidligere, og at der blev opnået en reduktion i antal indlæggelser, genindlæggelser og ambulante besøg.
-
TeleCare Nord i samarbejde med Aalborg Universitet om forskning og evaluering.
Formålet med forskningsdelen i TeleCare Nord Hjertesvigt er at levere evidens for effekten af indførelse af telemedicin til hjertesvigtspatienter samt at generere kvantitativ og kvalitativ videnskabelig viden med relevans for fremtidig anvendelse af telemedicin på området.
Nationalt og internationalt efterspørges videnskabelig evidens for effekten af telemedicin. Gennemførelsen af et randomiseret og kontrolleret forsøg i TeleCare Nord Hjertesvigt har således genereret en vigtig viden om sundhedsmæssige, økonomiske og patientrelaterede effekter af telemedicin til hjertesvigtspatienter.
Formålet med forskningsprojektet i tilknytning til TeleCare Nord Hjertesvigt er i et randomiseret og kontrolleret design at teste og perspektivere effekten af telemedicin for patienter med hjertesvigt, i NYHA kategorierne 2, 3 og 4, i forhold til nuværende patientforløb uden telemedicin. Dette gøres ved en systematisk opfølgning med telemedicin og med fokus på sygdomsundervisning og compliance. Det forventes, at patienterne får større indsigt i egen sygdom og dermed motiveres til at tage bedre vare på sig selv med øget tryghed, empowerment og sygdomsmestring til følge.
"Randomiseret" betyder, at det afgøres ved lodtrækning, hvorvidt en given patient eller patientgruppe indgår i interventionsgruppen eller kontrolgruppen.
"Kontrolleret" betyder, at der skal ske en sammenligning mellem patienter, som anvender telemedicinsk udstyr (interventionsgruppen) og patienter, der ikke anvender udstyret (kontrolgruppen).
Forskningsartikler- Health effectiveness and cost-effectiveness of telehealthcare for heart failure: study protocol for a randomized controlled trial
- Is telehealthcare for heart failure patients cost-effective? An economic evaluation alongside the Danish TeleCare North heart failure trial
- The impact of telehealth care on health-related quality of life of patients with heart failure: Results from the Danish TeleCare North heart failure trial
-
Det randomiserede kontrollerede TeleCare Nord projekt om telemedicin til hjertesvigtspatienter er afsluttet. Erfaringerne er offentliggjort i en række rapporter, som er tilgængelige her.
Læs afslutningsrapporten
Afslutningsrapporten sammenfatter projektets overordnede erfaringer og resultater.
Bilagsrapport indeholder projektets centrale bilag, herunder de løbende evalueringer, som har opsamlet de meget projektnære erfaringer.
- Del 1 - Projektstyringsdokument
- Del 2 - Forskningsbilag
- Del 3 - Patient og personalefoldere
- Del 4 - Faseevalueringer
- Del 5 - Løsningsbilag
- Afslutningsfolderen giver et kort og summeret overblik over resultaterne.
Opdateret