Fra Shanghai til Nordjylland: Ny regional udviklingsdirektør vender hjem

Regional Udvikling

Martin Rune Hoxer skal være direktør for Regional Udvikling i Region Nordjylland fra 1. april. Han kommer fra en direktørstilling i Shanghai under Udenrigsministeriet, men har også bred ledelseserfaring fra stillinger i Nordjylland.

Vender hjem fra Kina

En nordjyde vender snuden hjem fra Kina. Det er tilfældet, når Martin Rune Hoxer 1. april tiltræder stillingen som direktør for Regional Udvikling i Region Nordjylland. Han har siden 2017 arbejdet som direktør under Udenrigsministeriet i henholdsvis Seoul i Sydkorea og Shanghai i Kina, og derudover har han solid ledererfaring fra såvel uddannelses- som erhvervsudviklingsområdet i Nordjylland – to af de forretningsområder, der hører under Regional Udvikling.

- Vi har fundet en rigtig stærk profil, som helt sikkert kan drive Nordjylland frem til opfyldelse af de ambitiøse mål, der netop er vedtaget den regionale udviklingsstrategi for regionen for de kommende 4 år, og Martin har samtidig solid erfaring med myndighedsopgaver. Og jeg er sikker på, at han vil få god opbakning fra formandskaberne i de politiske udvalg for henholdsvis Regional Udvikling og Innovation og Klima, Miljø og Bæredygtig Udvikling, siger Jakob Krogh, regionsdirektør i Region Nordjylland.

Solid ledererfaring fra det nordjyske

Martin Rune Hoxer stammer oprindeligt fra Thy, og med en statskundskabsuddannelse i hånden har han bl.a. arbejdet med udviklingsprojekter i Afrika, før han i en årrække varetog ledelsesstillinger ved Thisted Kommune, EUC Nordvest og Thy Erhvervsforum i Thisted samt UCN i Aalborg.

- På den baggrund har jeg allerede et kendskab til samt relationer og netværk her i regionen, hvilket sammen med mine internationale erfaringer kan være medvirkende til at sætte Nordjylland på landkortet og skabe resultater for hele regionen i tråd med ambitionerne i den regionale udviklingsstrategi, siger Martin Rune Hoxer.

Med sine kompetencer ser Martin Rune Hoxer stillingen som direktør for Regional Udvikling som et perfekt match for alle parter, nu hvor han og familien med hustru og to sønner har et ønske om at vende tilbage til Nordjylland.

I stillingen som direktør for Regional Udvikling afløser han Henning Christensen, der har valgt at gå på pension med udgangen af marts 2024 efter 17 år i spidsen for Regional Udvikling ved Region Nordjylland.

Fakta

Jobs
2020-2024 Executive Director, Innovationscenteret, Udenrigsministeriet, Shanghai
2017-2020 Executive Director, Innovationsministeriet, Udenrigsministeriet, Seoul
2015-2017 International Chef, University College Nordjylland, Aalborg
2013-2015 Erhvervschef, Thy Erhvervsforum
2011-2013 Udviklingsleder, EUC Nordvest, Thisted

Uddannelse
2008 Kandidat, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet
2015 Master, Institut for virksomhedsledelse, Roskilde Universitet

Kontaktpersoner

Martin Rune Hoxer, kommende direktør, Regional Udvikling, Region Nordjylland
Mail: martin@hoxer.dk

Jakob Krogh, regionsdirektør, Region Nordjylland
Tlf.nr.: 21 67 93 00
Mail: jakob.krogh@rn.dk

Opdateret