Sundhedsplanlægning

I Sundhedsplanlægning arbejder vi bredt set med planlægning på sundhedsområdet.

Funktionerne spænder vidt – fra sundhedsaftaler, til sundhedsprofilen og forskellige tværsektorielle projekter, fra regionale planlægnings- og analyseprocesser på tværs af regionens hospitaler og som led i nationale og tværregionale initiativer, og fra drift og udvikling af regionsklinikker til udviklingsprojektet Nye veje. I Sundhedsplanlægning er vi således tæt på pulsen på sundhedsområdet bredt set og bidrager aktivt til såvel drift, understøttelse og udvikling af sundhedsområdet på alle niveauer.

Sundhedsplanlægning består af 55 medarbejdere. Kontoret ledes af to kontorchefer og er rent opgavemæssigt opdelt i to enheder som medarbejderne arbejder på tværs af – Planlægningsenheden og Tværsektoriel Enhed. Størstedelen af personalet er ansat i Regionshuset, men der er også funktioner udenfor huset, blandt andet personalet i regionsklinikkerne og i Aktiv Patientstøtte.

Eva Sejersdal Knudsen er Direktør og har det overordnede ansvar for området.

Planlægningsenhed

Vi løser planlægningsopgaver indenfor hospitalsplanlægning, specialeplanlægning, budget, og sundhedsaftaler. Løsningen af opgaverne sker i tæt samarbejde med regionens hospitaler, nationale myndigheder og den øvrige del af administrationen. Hertil hører analyse af aktivitetsdata og kapacitetsplanlægning. Enheden varetager derudover en række opgaver relateret til Region Nordjyllands COVID-19 indsats, herunder samarbejde med nationale og regionale myndigheder, implementering af retningslinjer og koordinering af aktiviteter på tværs af regionen samt understøttelse af TestCenter Danmark.

Tværsektoriel enhed

Vi varetager det tværsektorielle samarbejde med kommunerne og almen praksis på følgende områder: Udvikling og opfølgning på Sundhedsaftaleområdet, Sekretariatsbetjening af Sundhedskoordinationsudvalget, Strategisk Sundhedsforum samt Patientinddragelsesudvalget.

Enheden arbejder derudover med indsatser, initiativer og udviklingsprojekter, der skal skabe værdi for patienterne og mere sammenhængende patientforløb for Region Nordjyllands borgere. I den forbindelse har vi ansvaret for udvikling af og opfølgning på indgående aftaler på Kronikerområdet, Forebyggelsesområdet, Hjælpemidler og Behandlingsredskaber. Enheden er ligeledes ansvarlig for drift- og udvikling af Region Nordjyllands almen medicinske Sundhedstilbud (regionsklinikker), samt udviklingsopgaver relateret til det tværsektorielle samarbejde i øvrigt.

Slutteligt varetager enheden opgaven med befolkningsundersøgelserne ”Hvordan har du det” samt børnesundhedsprofilen samt Aktiv Patientstøtte.