Kommentar fra regionsrådsformand Ulla Astman til regeringens udspil for uddannelser

Om Regionen Regional Udvikling

 

Jeg er rigtig glad for, at vi i Nordjylland bliver tilgodeset med fem nye uddannelsessteder.

 

Frederikshavn får en maritimuddannelse. Hjørring en bioanalytiker-, socialrådgiver- og en tandlægeuddannelse. Og Thisted kan glæde sig over en maskinmesteruddannelse. Samlet set styrker disse nye uddannelser vores region.

 

En bioanalytikeruddannelse i Hjørring får uden tvivl stor betydning, så vi fremover kan sikre, at vi har bioanalytikere nok, som vi har mangel på i Nordjylland. I regionsrådet har vi haft en ambition om et decentralt uddannelsestilbud i Nordjylland, så det kan ikke være bedre. Vi er 110 procent klar til at tage imod de studerende og har et rigtig godt uddannelsesmiljø på Regionshospital Nordjylland i Hjørring, hvor en del af fremtidens bioanalytikere vil blive uddannet fra, og vi har i forvejen andre studieretninger repræsenteret på hospitalet.

 

En tandlægeuddannelse i Hjørring vil uden tvivl få stor betydning for Nordjylland. Vi har rigtig gode erfaringer med at starte lægeuddannelsen op på Aalborg Universitet, og den erfaring vil vi nu bygge videre på i forhold til tandlægeuddannelsen. 

 

En maritimuddannelse til Frederikshavn vil være med til at styrke den rivende udvikling, som byen står midt i på dette område. Og så er jeg glad for, at også Thisted bliver tilgodeset med en maskinmesteruddannelse.

 

For mig handler det også om lighed i uddannelse og ved at flytte uddannelser til landområder, er vi med til at fastholde de unge her.

Det er klart, at særligt styrkelsen af Hjørring som uddannelsesby har den konsekvens, at Aalborg ikke styrkes i denne omgang. Jeg har selvfølgelig forståelse for, at det kan ærgre nogen, men jeg synes, det er vigtigt at se på hele Nordjylland og glæde sig over, at Vendsyssel tilgodeses i dette udspil fra regeringen.  

Opdateret