Sundhedsvidenskabelig forskning
I virkeliggørelsen af regionens vision for det nordjyske sundhedsvæsen spiller udvikling og anvendelse af sundhedsforskning en afgørende rolle.
Efter sundhedsloven trådte i kraft i 2007 er regionerne og kommunerne pålagt at bedrive forskning og udvikling inden for sundhedsydelserne. Forskning i sundhed har en direkte effekt for patienterne, fordi den kan føre til forbedrede behandlingsmuligheder og patientforløb. Forskning i sundhed vil også bidrage til øget velstand og bedre levevilkår for mange grupper i samfund, og dermed skabe bedre mulighed for øget samfundsmæssig vækst.
Regionen har sammen med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet indgået aftale om et samarbejde om medicinuddannelsen. Her står styrkelse af den samlede sundhedsforskning centralt, hvorfor vi i fællesskab f.eks. arbejder for, at der oprettes kliniske professorater inden for alle grundspecialer. Læs mere om regionens forskningsstrategi.
Den patientnære forskning udføres på sygehusene, hvor der forskes i sygdomsårsag, diagnostik, behandling, pleje og omsorg mv. Omfanget af den kliniske forskning er kraftigt stigende i regionen, og denne understøttes af sygehusenes forskningsorganisationer, primært dog forskningsorganisationen på Aalborg Universitetshospital. Læs mere om forskning på Aalborg Universitetshospital.
Arbejdet understøttes af afdelingen Patientforløb, som bl.a. har til opgave at frembringe analyser på det sundhedsøkonomiske område, så der skabes det bedst mulige beslutningsgrundlag på sundhedsområdet