Gå julen trygt i møde

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Juletiden nærmer sig med besøg og sammenkomster, og Region Nordjylland er klar med et tilbud, så borgere i målgruppen kan gå en mere sikker jul i møde, når det gælder corona-smitte og influenza,

Anders Cinicola. Foto: Region Nordjylland

Lige nu er der god plads i de regionale vaccinationscentre, så hvis du er i målgruppen af nordjyder på +65 år eller tilhører gruppen af særligt sårbare patienter, er det nemt at få en tid.

Også børn i alderen 2-6 år anbefales vaccination mod influenza. Her er metoden en næsespray – ikke et stik i armen.

Vaccinationsindsatsen mod influenza og covid-19 har været i gang siden 1. oktober, og mange nordjyder har taget opfordringen til sig. Men smitten med covid-19 stiger i øjeblikket, og der forventes mere sygdom henover vinteren og julen med både influenza og covid-19. Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne alle, der er i målgruppe for en vaccine, til at tage imod tilbuddet om vaccination inden jul.

- Lige nu ligger vi på en solid tilslutning på omkring 75 procent, men jeg kan kun opfordre til, at endnu flere benytter sig af tilbuddet. Det kan være, at man som pårørende kan være den, der bringer det på bane og måske hjælper familie eller bekendte praktisk med at få bestilt en tid, lyder opfordringen fra chefkonsulent Anders Cinicola, sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland.

Neddrosling efter jul

Efter jul bliver vaccine-indsatsen droslet ned. Lige nu har Region Nordjylland centre i alle 11 kommuner. Men efter jul er der kun centre i Aalborg, Hjørring, Thisted, Frederikshavn og Hadsund med bestemte åbningsdage. 15. januar 2024 er det helt slut, og alle de regionale vaccinecentre bliver lukket ned.

Foruden de regionale centre er det også fortsat muligt at blive vaccineret på en række apoteker i regionen.

Læs mere om dine muligheder for vaccination

Kontakt

Anders Cinicola, chefkonsulent, Sundhedsplanlægning, Region Nordjylland
Tlf: 20305481, mail: a.cinicola@rn.dk

 

Opdateret