Undersøgelser og behandlinger på regionens hospitaler:
Her belyses bl.a. borgernes egne, subjektive vurdering af deres helbred, mens der også stilles skarpt på tilfredshed med livet og COVID19-pandemiens betydning for livskvaliteten.
Link til rapport
Her stilles der skarpt på, hvordan nordjyderne indgår i fællesskaber med hinanden, og du kan bl.a. se tal for hvor mange, der har nogen at tale med, når de har behov for det.
Denne del omhandler nordjydernes mentale sundhed, og ud over stress findes her også tal om f.eks. nedtrykthed, accept af eget udseende, forventninger til en selv, og belastninger i livet.
Her kan der ses tal for, hvor mange der angiver at have en langvarig sygdom eller anden lidelse på mere end 6 måneder, og hvilke sygdomme og lidelser der er tale om.
Her finder du oplysninger omkring hvor mange nordjyder, som føler sig generet af forskellige typer af smerter i og på kroppen.
Her kan du bl.a. læse om hvor mange, der ikke lever op til Sundhedsstyrelsens nye udmeldinger om alkohol, og hvor mange der udviser tegn på problematisk alkoholforbrug.
Denne del omhandler nordjydernes bevægelsesvaner, hvor borgerne har besvaret spørgsmål om deres fysiske aktivitetsniveau i fritiden – fra fysisk inaktiv til hård træning og konkurrenceidræt.
I denne del kan du f.eks. se, hvordan den nordjyske befolkning fordeler sig på tre rangordnede kostmønstergrupper ud fra spørgsmål om bl.a. indtag af frugt, grønt og fisk.
Her kan du bl.a. finde tal for, hvor mange borgere der er storrygere, og hvor mange af dem, der ønsker at stoppe. Du kan også få information om nordjydernes anvendelse af snus og e-cigaretter.
Du kan her bl.a. finde information om borgernes søvnkvalitet. Søvnkvaliteten er beregnet i et søvnindeks, skabt på baggrund af forskellige spørgsmål om borgernes selvvurderede søvn.
Foruden en kategorisering af borgerne i fire forskellige vægtklasser på baggrund af deres BMI, findes her også tal for, hvor mange svært overvægtige, der samtidig ønsker at tabe sig.
I denne rapport kan du finde oplysninger om nordjydernes brug af egen læge, og lægens rådgivning omkring sundhedsvaner.
Her findes informationer som vedrør nordjydernes evne til at håndtere informationer fra sundhedsvæsenet og reagere på baggrund af dem.
Her rettes blikket mod borgerens oplevede udfordringer i forhold til at kunne transportere sig til forskellige typer af aktiviteter og tilbud.
Behandlerbyrde er et udtryk for borgerens oplevede byrder i forbindelse med en behandlingskrævende sygdom eller helbredstilstand. Det gælder eksempelvis ift. medicin, genoptræning eller kontroller.
I denne rapport fokuseres på nordjydernes oplevelse af at have tillid til medmennesker og samfundsinstitutioner, samt deres følelse af tilknytning til lokalområdet.
Baggrund og metode
Litteratur
Vejledning i brug af Nordjysk Dataplatform
Læs meget mere om sundhedsprofilen her
Spørgsmål kan rettes til: Bifrontend@rn.dk