Specialuddannelsen i intensiv sygepleje
Specialuddannelsen i Intensiv Sygepleje
Derfor skal du have en bestået eksamen i sygepleje på bachelorniveau eller eksamen i sygepleje suppleret med videnskabsteori og –metode på diplomniveau.
Desuden skal du have mindst to års fuldtids erhvervserfaring som sygeplejerske eller tidsmæssig tilsvarende; minimum 1½ år skal være fra somatiske sygehusafsnit.
Inden start på selve specialuddannelsen skal introduktionsperiode på ½ år være gennemført. Du kan læse mere om adgangskravene i bekendtgørelsen.
Det er ikke en forudsætning for at søge en specialuddannelse i intensiv sygepleje, at du i forvejen har ansættelse på et intensiv afsnit eller har klinisk erfaring fra intensiv afsnit.
Ansættelse
Specialuddannelsen varer i alt 2 år. De første 6 måneder er en introduktionsperiode, der skal gennemføres tilfredsstillende. I så fald tilbydes du en uddannelseskontrakt de sidste 18 måneder. Som regional arbejdsgiver, er vi ikke forpligtiget til at forlænge din kontakt, hvis du ikke kan gennemføre uddannelsen på de 2 år, som den er normeret til.
Den kliniske del af specialuddannelsen foregår på intensivafsnit på hospitaler i Region Nordjylland. Det betyder i praksis, at du kan komme i klinik både på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland. For at sikre at du får en bred viden under din uddannelse, skal du i løbet af uddannelsesperioden arbejde på flere forskellige afsnit og på forskellige geografiske placeringer.
En del af specialuddannelsen udgøres af et teoriforløb på cirka 210 timer, der foregår hos UCN Act2Learn. Den teoretiske undervisning afvikles i moduler af 4-5 dages varighed. Dertil afvikles der regionale temadage og teoriundervisning i intensivt regi.
Der kan være specifikke krav til afholdelse af ferie i løbet af specialuddannelsen fx ved teoriforløb, turnusperioder og opgaveskrivning.
Optag
Region Nordjylland opretter 16 specialuddannelsesstillinger om året i intensiv sygepleje. Du kan finde stillingerne på vores jobportal i april, og uddannelsesforløbene starter den 1. oktober.
Når vi vælger kandidater, lægger vi vægt på:
- At du har ajourført din faglige viden efter din grunduddannelse.
- At du har de personlige ressourcer til at fuldføre et spændende og udfordrende uddannelsesforløb.
- At du tager ansvar for egen læring og uddannelsesforløb.
- At du er indforstået med, at praktikken kan foregå på forskellige hospitaler.
Vil du vide mere?
Hvis du vil læse mere om indholdet i uddannelsen, kan du som ansat i Region Nordjylland læse mere på Personalenet under 'Uddannelse'.
Er du ikke ansat i Region Nordjylland, er du velkommen til at skrive til uddannelseskonsulent, Karina Løvendahl Dybbro på k.dybbro@rn.dk for yderligere info.
Opdateret