Flere nye teststeder i Aalborg – og flere testtider i hele regionen

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland opruster endnu engang på testkapaciteten i hele regionen. Især er der fokus på Aalborg, der er ramt af skærpede restriktioner. Her oprettes to nye teststeder. 

Stort behov for test  

Region Nordjylland opretter fra mandag et fast testtilbud til aalborgensere i Aalborg Kongres & Kulturcenter (AKKC) og i Aalborg Øst i Trekanten. Derudover er regionen på vej med endnu flere testtider i hele regionen og flere teststeder vil holde åbent i endnu flere dage. Fremover kan du kun blive testet, hvis du bestiller tid på coronaprover.dk.   

- Vi er på vej ind i en afgørende fase i forhold til at få nedbragt smitten i regionen, og særligt i Aalborg Kommune har vi sat initiativer i gang. Det vi gør nu, får en stor betydning for smittetrykket i juledagene. Et af redskaberne til at få smitten ned, er selvfølgelig, at vi tester massivt. Så det gør vi nu, siger Jan Nybo, chef for regionens COVID-19 testindsats. 

Han understreger, at det er vigtigt, at man møder op til tiden, efter man har booket tid til test via coronaprover.dk. På den måde undgås lange køer – nogle gange udendørs – og borgere og podere vil på den måde få en langt bedre oplevelse med at blive testet.

Opjusterer i hele regionen

Fra mandag og som minimum frem til den 23. december vil AKKC og Trekanten i Aalborg Øst holde åbent hver dag mellem 9 og 17. 

Samtidig kan borgerne i de fleste nordjyske kommuner se frem til øgede åbningstider på regionens 12 faste teststeder. Mest markante ændring er i Frederikshavn, hvor der fremover er åbent hver dag mellem kl. 9 og 17. Det er muligt at se teststeder og åbningstiderne for ens egen kommune på www.rn.dk/coronatest  

Kapaciteten øges

Nationalt bliver den samlede testkapacitet i øjeblikket øget markant. Det gælder også i Region Nordjylland, hvor der snart bliver testet op mod 12.000 borgere dagligt.

- Vi er glade for, at vi kan tilbyde så mange nordjyder en test hver dag. Men supervåbnet er altså stadig at holde afstand, minimere social kontakt og at følge de gældende retningslinjer, siger Jan Nybo. 

 

Opdateret