Bliv vaccineret mod corona på apotekerne

En lang række apoteker i Region Nordjylland får nu mulighed for at vaccinere alle fra 5 år og opefter mod coronavirus. Indtil videre er der aftale med 15 apoteker og der kommer løbende flere til.

Nye vaccinationssteder

15 apoteker i Nordjylland kan fra uge 51 vaccinere mod coronavirus. Det sker efter, at Region Nordjylland har indgået en aftale med Apotekernes Vaccinationsservice (Apovac). Flere nordjyder får dermed mulighed for at blive vaccineret tættere på eget hjem. Det fremgår nederst hvilke apoteker, som tilbyder vaccinationen, og der forventes at komme flere til den kommende tid.  

- Det er godt, at apotekerne nu også kan hjælpe i indsatsen med at få givet så mange 3. stik, som det overhovedet er muligt – hurtigst muligt. Apotekerne har erfaringen og ekspertisen, og de vaccinerer i forvejen mod blandt andet influenza, så det er oplagt, at de nu også deltager i vaccinationsindsatsen, siger chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Anders Cinicola.

Ifølge direktør i Apovac, Bjarne Kalø, er det en kæmpestor opgave, som samfundet står over for, når så mange skal vaccineres på samme tid.

- Det er klart, at apotekerne gerne hjælper med. Apotekernes medarbejdere har allerede stor erfaring med at vaccinere - og mange borgere har god erfaring med at blive vaccineret på apoteket. Apotekerne er tæt på borgerne, og vi håber, at den lette tilgængelighed er med til at sikre, at flere bliver vaccineret. På den måde kan vi være med til at understøtte Region Nordjyllands vaccinationsindsats, siger Bjarne Kalø.

Flere vaccinationsmuligheder

Det er frivilligt for hver enkelt borger, hvor man ønsker at blive vaccineret. 

Det er nu muligt at blive vaccineret hos praktiserende læger, apotekerne eller på de regionale vaccinationscentre. 

Vil du vaccineres på apoteket, så tjek www.rn.dk/vacciner for at finde deltagende apoteker. Apotekerne starter op på forskellige ugedage i løbet af uge 51. 

For at blive vaccineret hos en praktiserende læge, skal du tjekke lægens hjemmeside, for at finde ud af, hvordan du bliver vaccineret hos den pågældende. 

For at blive vaccineret på et af regionens større vaccinationscentre, der også er fordelt ud i hele Nordjylland, skal der bestilles tid på www.vacciner.dk. Du kan også få hjælp til tidsbestilling hos regionens corona-hotline på tlf. 97 64 84 63.

En oversigt over deltagende læger samt apoteker og en oversigt over vaccinationscentre kan ses på www.rn.dk/vacciner.

Disse apoteker tilbyder coronavaccination

Det er muligt at blive coronavaccineret hos følgende apoteker i Region Nordjylland. 

Bemærk at det er forskelligt fra apotek til apotek hvilken ugedag, de starter med at tilbyde vaccination.

Tjek www.rn.dk/vacciner for at se hvilke apoteker der tilbyder vaccination, og hvornår du kan blive vaccineret på apotekerne.

Aalborg Kommune
Aalborg Budolfi Apotek
Aalborg Vejgaard Apotek
Aalborg Aalborghus Apotek
Solsidens Apotek
Aalborg Nørresundby Apotek
Vodskov Apotek

Jammerbugt Kommune
Aabybro Apotek

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Svane Apotek
Sæby Apotek

Mariagerfjord Kommune
Apoteket Fyrkat
Mariager Apotek 
Hadsund Apotek

Vesthimmerlands kommune
Aars Apotek
Aalestrup Apotek
Farsø Apotek

I det nye år kommer der yderligere apoteker med i ordningen. Disse apoteker tilbyder vaccination fra uge 1: 
Hurup Apotek, Nykøbing Mors Sct. Clemens, Brovst Apotek, Løkken Apotek, Pandrup Apotek, Aalborg Storcenter Apotek, Svenstrup Apotek

Opdateret