90 procent af alle inviterede nordjyder er nu vaccineret

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

9 ud af 10 inviterede nordjyske borgere er nu blevet vaccineret mod coronavirus, og der er fuld fart på revaccinationen med 3. stik. Der arbejdes desuden på at skaffe endnu flere ledige tider på www.vacciner.dk

Regionen er klar til at vaccinere flere 

90 procent af alle nordjyder over 12 år er nu enten i gang med at blive vaccineret eller har færdiggjort vaccination mod coronavirus. Dermed er Nordjylland med helt i front, når det kommer til vaccinationsdækning. 

- Vi vil gerne vaccinere endnu flere her ved indgangen til nogle måneder, hvor vi forventer, at smittetallene stiger. Men tallet vidner trods alt om, at nordjyderne i høj grad følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vaccinerne er vores bedste våben mod coronavirus, og en høj tilslutning er vigtigt for den kommende tid, siger chefkonsulent i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Anders Cinicola. 

Den høje tilslutning i Nordjylland skyldes blandt andet et tæt og godt samarbejde med de 11 nordjyske kommuner, og det spiller også ind, at der er mange ældre i regionen – en gruppe af nordjyder som i høj grad lader sig vaccinere.

Det er stadig muligt at blive vaccineret mange steder i Nordjylland – det gælder både 1., 2., og 3. stik. Alle over 12 år kan bestille tid og finde et vaccinationscenter ved at logge på www.vacciner.dk

Det er kun muligt at blive vaccineret på de faste vaccinationscentre ved at bestille tid forinden. Der er aktuelt et stort pres på vaccinationscentrene, hvorfor der aktuelt kan være omkring 2 ugers ventetid på at få et stik. Der er ved at blive ansat og oplært mere personale i Region Nordjylland, hvorfor ventetiden snart bliver nedbragt. 

For at få 3. stik skal man have fået en invitation enten i E-boks eller med posten. Der sendes invitationer ud til 3. stik, når der er gået 6 måneder fra 2. stik. 

- Vi vaccinerer rigtig mange nordjyder med 3. stik i disse dage, og hvis man har fået invitationen, så er det bare ind på vacciner.dk og bestille en tid. Vi arbejder på højtryk for at sikre flere tider til booking. Mange nordjyder tager imod 3. stik, så man er sikret en god beskyttelse her i vinteren, siger Anders Cinicola. 

Er der brug for hjælp til at bestille tid til vaccination, kan regionens coronahotline kontaktes på 97 64 84 63.

Antallet af bookinger til vaccinationer steget markant i Region Nordjylland i den seneste tid, samtidig med at der er sendt rigtig mange invitationer til revaccination ud. Den høje aktivitet har medført et øget pres på vaccinationscentrene, og derfor vil der løbende blive justeret på åbningsdage og åbningstider flere steder for at kunne tilbyde endnu flere borgere en vaccinationstid.

Adresser, åbningstider og information om tidsbestilling findes på www.rn.dk/vaccination

Opdateret