Ny klinik for neurologi i Nordjylland

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Fra 1. marts kan nordjyder med behov for udredning og behandling fra en neurolog få hjælp af en ny speciallægepraksis i Aalborg.

Flere nordjyder kan tilbydes hjælp i Nordjylland

I længere tid har der været et ledigt ydernummer i neurologi (sygdomme i nervesystemet) i Aalborg, som det nu er lykkedes at besætte. Når en behandler har et ydernummer, kan vedkommende afregne med sygesikringen.

- I de seneste år har ca. 40 procent af de nordjyske borgere, der har haft brug for behandling ved praktiserende speciallæge i neurologi, søgt behandling i de andre regioner. Nu er det lykkedes at besætte det ledige ydernummer, og jeg forventer, at en stor del af denne behandling fremover vil kunne foretages i Nordjylland, så flere nordjyske borgere vil kunne få deres behandling i egen region, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Det bliver speciallæge i neurologi Søren Due Andersen, der overtager det ledige ydernummer og starter klinik i på Sohngårdsholmsvej i Aalborg.

- Jeg har gennem nogen tid haft overvejelser om at blive selvstændigt praktiserende neurolog, og med det ledige ydernummer i Aalborg, blev det muligt. I klinikken får jeg mulighed for at følge patienterne gennem hele deres sygdomsforløb, ligesom patienterne får mulighed for at møde det samme personale ved hvert besøg, siger Søren Due Andersen.

Søren Due Andersen bliver den anden praktiserende neurolog i regionen. I forvejen er der en klinik i Brønderslev med satellitpraksis i Skagen.

Opdateret