Næsten fuldt hus i Brønderslev Sundhedshus

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

En stor succes, at en bred vifte af sundhedsprofessionelle nu tilbyder behandling til borgerne i Brønderslev.

Det er ikke hverdagskost

Praktiserende læge Anette Vittrup åbnede sin klinik 1. januar 2020. Dermed er der udsolgt af større lejemål i Brønderslev Sundhedshus. Det noterer bestyrelsesformand for Brønderslev Sundhedshus I/S, regionsrådsmedlem Bente Bang (S), med stor tilfredshed.

- Det er ikke hverdagskost at kunne melde udsolgt, så det er med stor glæde, at vi nu gør det, siger formanden og skynder sig dog at tilføje, at der fortsat er enkelte og ikke sammenhængende kliniklokaler til leje.

- Det ligger bestyrelsen stærkt på sinde, at vi har et levende hus, hvor vores lejere har mulighed for at trække på hinandens fagligheder, hvis de ønsker det. Det er det tværfaglige samarbejde, som vi gerne vil hjælpe bedst muligt på vej, og vi forestiller os, at der kan iværksættes nogle initiativer, der kan øge betingelserne for samarbejdet, siger Bente Bang.

Attraktive lejemål giver bred faglighed

Formålet med sundhedshuset i Brønderslev er at tilbyde attraktive lejemål til sundhedsprofessionelle, så der kan samles en bred vifte af tilbud til borgerne i samme hus. Det gør det mere enkelt at overskue for borgerne, og for de sundhedsprofessionelle giver det større hus flere kolleger og bedre mulighed for faglig sparring.

I husets ene del bor Brønderslev Kommunes sundhedscenter og genoptræning for borgerne i den vestlige del af kommunen. I den anden del af huset, hvor Region Nordjylland står for udlejningen, er der nu flere forskellige lægeklinikker; fire alment praktiserende læger, to øjenlæger, en hudlæge, en øre-næse-halslæge og en neurologisk speciallæge. Desuden er der jordemoderkonsultation, høreklinik og et lokale til Aktiv Patientstøtte, der som et regionalt projekt yder telefoniske støtteforløb til patienter med risiko for genindlæggelser.

- Det er super fint, at vi kan tilbyde borgerne et sundhedshus med rigtig mange af de sundhedstilbud, som man ofte skal køre langt efter. Det er ikke alle byer af Brønderslevs størrelse, der har den mulighed. Jeg er også særligt glad for, at der lige om lidt åbner kommunal sygeplejeklinik i nye lokaler, siger næstformand i Brønderslev Sundhedshus I/S, byrådsmedlem (V) i Brønderslev Kommune, Martin Bech.

Opdateret