Flere PCR-test til Skagen

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland sender flere podere til Skagen, og åbner for PCR-test flere dage i byen. 

Smittelommer skal opdages 

Der florerer lige nu smitte med coronavirus i Skagen. For at få brudt smittekæderne hurtigst muligt, sætter Region Nordjylland nu ekstra ind med PCR-test i byen.

Fra fredag i denne uge og til onsdag i næste uge bliver der åbnet for PCR-test alle dagene fra kl. 9-17 på Skagen Rådhus. Det er muligt at blive testet både med og uden tidsbestilling. PCR-testen giver et meget præcist resultat og foretages med podning i halsen. Svaret kommer som udgangspunkt inden for 24 timer.  

- Selvom vi er langt med vaccinationen, så florerer smitten stadigvæk. Det har den gjort i Skagen, og det har vist sig, at smitten har skabt rigtig mange nære kontakter, som nu har behov for en PCR-test. Derfor åbner regionen for flere muligheder, for at få taget testen lokalt, siger fungerende formand for Region Nordjylland, Lone Sondrup (V).

Der er således et behov for mange PCR-test i de kommende dage i byen – blandt andet på grund af mange nære kontakter. De mange tests skal dog også hjælpe til at få inddæmmet smitten generelt. 

I starten af næste uge vil Region Nordjylland tage bestik af situationen igen, for at se, om der er behov for yderligere åbningsdage. Normalt er der altid åbent for PCR-test onsdage, fredage og lørdage i Skagen. Derudover er der åbent alle ugens dage for hurtigtest mellem kl. 8 og 20. Hurtigtestene skal dog ikke bruges af nære kontakter til en smittet. 

Se alle åbningstider og åbningsdage med teststeder i hele regionen på www.rn.dk/coronatest 

 

Opdateret