Slutspurt i Frederikshavn og Thisted: Bestil tid til test nu

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Massetest af borgere i Frederikshavn og Thisted slutter snart. Borgmestre og regionsrådsformanden opfordrer borgerne i de to kommuner, der ikke er blevet testet, til at møde op til test inden mandag.

Der er testtider klar

Massetest af borgere i Frederikshavn og Thisted er gået over al forventning.

Borgerne har taget godt imod tilbuddet om test, og til og med onsdag er 41.648 borgere blevet testet i Frederikshavn og Thisted, ud af de to kommuners 100.939 indbyggere. 

Borgere i de to kommuner, der endnu ikke har ladet sig teste, opfordres til at bestille tid snarest muligt på coronaprøver.dk, da massetest i Frederikshavn og Thisted slutter på mandag.

- Vores podere har mødt ufattelig mange nordjyder i de seneste dage. Folk har skyndt sig ned for at lade sig teste, hvilket er rigtig godt. Nu opfordrer vi de sidste til at komme med, siger regionrådsformand Ulla Astman (S).

Borgmestrene i Thisted og Frederikshavn Kommune, henholdsvis Ulla Vestergaard (S) og Birgit S. Hansen (S), kommer derfor med en opfordring.

- Det er godt at se, at der er opbakning fra vores borgere, men der er stadig nogle, der ikke er blevet testet. Kom nu, så vi kan vise, at vi står sammen i Nordjylland om at blive testet. På den måde kan den muterede virus blive kortlagt, og vi kan få genåbnet vores kommuner, så hurtigt som det overhovedet er muligt. Så vi håber, vi kan få de sidste med, og de bestiller tid hurtigst muligt, lyder det fra Ulla Vestergaard og Birgit S. Hansen.

Regionen tilbyder test til alle over 2 år

I samme forbindelse gør regionen opmærksom på, at alle nordjyder, der er blevet testet efter nedlukningen trådte i kraft, tæller med i massetest-indsatsen. Det vil sige fra den 7. november. Borgerne i Hjørring, Læsø, Jammerbugt, Vesthimmerland og Brønderslev skal vente med at bestille tid til test, til der starter massetest i ens egen kommune. Man kan se, hvornår der starter massetest i ens kommune på www.rn.dk/massetest

Test foregår stadig i hele regionen

Der vil stadig være testmuligheder i Frederikshavn og Thisted, når massetest-indsatsen rykker væk fra kommunen.

I Frederikshavn er der fra tirsdag den 17. november stadig mulighed for at finde tider i Arena Nord. Det er dog et begrænset antal tider i forhold til kapaciteten under massetest. De fleste af regionens podere og testkapaciteten rykker nemlig videre til Hjørring, Læsø og Jammerbugt Kommune.

I Thisted vil det stadig være muligt at bestille tid til test på hospitalet i Thisted fra tirsdag 17. november.

Tidsbestilling sker på coronaprøver.dk

Kontaktpersoner

Ulla Astman (S), regionrådsformand, Region Nordjylland
Tlf: 30 23 64 54 
Mail: ullaa@rn.dk

Ulla Vestergaard (S), borgmester i Thisted Kommune
Tlf: 99 17 18 26
Mail: uve@thisted.dk

Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune
Tlf: 29 16 30 39
Mail: bihn@frederikshavn.dk

Opdateret