Ny direktør i spidsen for Region Nordjylland

Om Regionen

Jakob Krogh bliver ny regionsdirektør i Region Nordjylland. Med over 20 års erfaring i offentlig forvaltning og solid ledelseserfaring inden for sundhedsområdet har Jakob Krogh den rette baggrund til at føre Region Nordjylland ind i fremtiden.
Jakob Krogh begynder 1. november i stillingen som regionsdirektør. Foto: Københavns Kommune

Strategisk leder med stor indsigt i opgaven

Regionsrådet har mandag godkendt ansættelsen af Jakob Krogh som regionsdirektør. Jakob Krogh, 52 år, har en imponerende karriere inden for centraladministrationen og har tidligere bestridt nøglepositioner i sundheds- og ældreområdet i kommunalt regi. Han har desuden en indgående viden om sundhedspolitik og offentlig administration og har et stærkt netværk, der strækker sig på tværs af staten, regioner, kommuner, faglige organisationer og civilsamfundsaktører.

Regionsrådsformand Mads Duedahl (V) ser frem til at kunne byde den ny direktør velkommen.

- Som leder er Jakob Krogh kendt for at være strategisk og i stand til at sætte en retning. Samtidig er han god til at kommunikere og involvere andre. I sine tidligere ansættelser har han vist, at han formår at lede komplekse, politisk styrede organisationer. For nordjyderne er det helt konkret vigtigt, at vi får en direktør, som har prøvet at arbejde med store indsatser på ældreområdet og i det nære sundhedsvæsen. Den erfaring bliver der brug for i regionens udvikling af tilbud til borgerne på tværs af den offentlige sektor, fremhæver Mads Duedahl.

Mindste region – men har et godt ry

Jakob Krogh kommer fra en stilling som direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, som har ansvar for sundhedstilbud til alle københavnere og for ældre- og plejetilbud til borgere over 65 år. 1. november tiltræder han i Region Nordjylland og kommer til at stå i spidsen for en organisation med cirka 14.000 ansatte.

- Region Nordjylland er ganske vist den mindste målt på indbyggertal blandt de fem regioner, men regionen har et godt ry og har leveret stærke resultater. Jeg brænder for kombinationen af topledelse og sundhed, så det er et drømmejob for mig, og jeg har et håb om, at vi i Nordjylland kan være med til at vise vejen frem mod et bedre, endnu mere samarbejdende og sammenhængende sundhedsvæsen, som er på forkant med digitalisering og hvor patienterne oplever et sundhedsvæsen, som er indrettet til og for dem, tilføjer Jakob Krogh.

På det seneste har der været betragtelige udfordringer med sygehusbyggeri og med at få budgettet til at balancere i Region Nordjylland.

- Men jeg er tryg ved, at det kommer der styr på i et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem politikerne og administrationen, siger den kommende regionsdirektør.

Pendler mellem hjem og arbejde

I sin fritid prioriterer Jakob Krogh familie, venner og fodbold. Han har jyske rødder og er vokset op i Vejle og Aarhus, men Nordjylland er et nyt bekendtskab.

Privat bor han i Vanløse med sin hustru Anya Krogh Manghezi, som er velfærdsdirektør i Høje-Taastrup Kommune. Parret har tre børn på 12, 23 og 26 år, men kun den yngste bor hjemme.
Jakob Krogh bliver dermed pendler mellem hjem og arbejde.

- Jeg opholder mig i Nordjylland i løbet af ugen, og så når jeg hjem til min søn, som går i 7. klasse, og min meget tålmodige hustru i slutningen af ugen, hvor der jo også ofte er møder i Danske Regioner i København, siger Jakob Krogh.

Karriere i uddrag
2019-nu: Direktør, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune
2016-2019: Afdelingschef, Sundheds- og Ældreministeriet
2012-2016: Kontorchef, Center for Sygehuspolitik og Internationalt Samarbejde, Sundhedsministeriet
2010-2012: Kontorchef, Kontoret for socialt udsatte og civilsamfund, Social- og Integrationsministeriet
2007-2010: Kontorchef, Kontoret for Ældre, Socialministeriet
2007-2007 Souschef, Sundhedspolitisk Kontor, Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Uddannelse
Cand.mag. i historie og dansk, Københavns Universitet 1997
Journalistisk tillægsuddannelse, Journalisthøjskolen i Aarhus 1998
Samfundsvidenskabelig Master-grad (videnskab, teknologi og innovation), Roskilde Universitet og Oslo Universitet 1999

Opdateret