Regionens mobile vaccinationstilbud tilbyder nu også 3. coronastik

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Nordjyder, som endnu ikke er blevet vaccineret mod coronavirus, kan nu uden tidsbestilling møde op hos Region Nordjyllands mobile vaccinationstilbud og få enten 1., 2. eller 3. stik.

Gælder nu også borgere med svært nedsat immunforsvar

Region Nordjylland fortsætter i uge 38 indsatsen med mobile vaccinationsteams, der kører rundt i regionen og tilbyder borgerne vaccination. Som noget nyt kan man få alle typer stik – om det er 1., 2. eller 3. stik. Sidstnævnte gælder de borgere med svært nedsat immunforsvar, som i øjeblikket bliver kontaktet med tilbud om revaccination med 3. stik for at gøre dem mere modstandsdygtige over for coronavirus.  

De udkørende teams har i uge 38 følgende stoppesteder i Nordjylland:  

Onsdag 22. september kl. 8.30-11.30: TechCollege, Øster Uttrupvej Vej 1, Aalborg
Onsdag 22. september kl. 13-16: Aalborg Handelsskole, Strandvejen 25, Aalborg
Torsdag 23. september kl. 8.30-10.45: EUC Nord, Hånbækvej 50, Frederikshavn
Torsdag 23. september kl. 12.15-15.30: Hjørring Gymnasium, Skolevangen 25, Hjørring
Lørdag 25. september kl. 14-17: Multihuset, Skelagervej 199, Aalborg
Søndag 26. september kl. 14-17: Mosegårdsvej 14, Skagen

I perioden 27. august til 15. september er i alt 503 borgere vaccineret ved udkørende pop-up vaccination på uddannelsesinstitutioner og andre steder i regionen. 

Nu også muligt at skifte vaccinetype

Samtidig lancerer Region Nordjylland en nyhed mere. For at understøtte, at alle, som ønsker vaccination, får mulighed for at tage imod tilbuddet, kan man nu også blive vaccineret med en anden vaccine, end den man er inviteret til i sit forløb.

Tilbuddet er relevant for borgere, som endnu ikke har modtaget 1. stik i vaccinationsprogrammet. De kan uden tidsbestilling møde op i et af regionens faste vaccinationscentre og bede om en anden vaccinetype. 

- Vi oplever ikke i Region Nordjylland, at der mange borgere, som ønsker en anden vaccine end den, de er tildelt, men nu har vi muligheden for at tilbyde frit valg, og hvis det kan være med til, at endnu flere nordjyder slutter op om vaccinationsprogrammet, er det kun en fordel, siger chefkonsulent Anders Cinicola, Sundhedsplanlægningen, Region Nordjylland.

På regionens hjemmeside kan man se, hvor og hvornår der vaccineres med henholdsvis Moderna og Pfizer. 

Opdateret