Patienter bliver kontaktet direkte

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Lørdag den 28. august stopper strejken blandt Dansk Sygeplejeråds medlemmer. Det betyder, at nordjyske patienter får direkte besked, hvis deres hospitalstid ændres.

Patienter, der har en tid på regionens hospitaler, skal fortsat komme til den aftalte tid, med mindre de bliver kontaktet direkte fra hospitalet med en anden besked.

- Vi skal nu have set de patienter, som har fået deres tider udskudt. Vi er forberedt på, at der kommer til at gå tid, før puklen af udskudte operationer og behandlinger er afviklet. Jeg vil opfordre patienter og pårørende til at udvise forståelse over for vores personale, der har været igennem en presset periode, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Siden 19. juni, hvor strejken satte ind, er der i perioden uge 25-33 udskudt i alt 5808 ambulante kontakter i regionen, og 1128 kirurgiske indgreb er blevet udskudt i perioden. Tallet kan ændre sig, da der kan ske efterregistreringer.

- Vi står over for et arbejde med at passe på vores personale. Sygeplejersker og andre faggrupper har først under corona og senest under sygeplejerskekonflikten været under et stort pres. Vi ønsker at komme godt videre sammen og vil gøre vores til, at det sker på bedste vis – både for patienter og personale, siger Ulla Astman.

Opdateret