Skadeklinik i Farsø får udvidet åbningstiden

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Åbningstiden i Skadeklinikken i Farsø udvides til kl. 22 hver dag fra 1. september. Klinikken bliver bemandet med behandlersygeplejersker, der vil have lægelig backup. I begyndelsen vil klinikken dog midlertidigt være bemandet med lægevikarer.

Udvidet åbningstid styrker akutindsats i nærområder

Et flertal i Regionsrådet har vedtaget et nyt set-up for Skadeklinikken i Farsø, som dermed får udvidet åbningstiden til kl. 22 hver dag. Den udvidede åbningstid er et af flere tiltag, som Regionsrådet i Budget 2021 har sat penge af til for at styrke de akutte sundhedstilbud for borgerne i nærområderne. 

I det nye set-up vil Skadeklinikken i Farsø primært være bemandet af erfarne behandlersygeplejersker, som først skal rekrutteres og efteruddannes. Det forventes, at bemandingen med behandlersygeplejersker først kan være på plads i slutningen af 2021 eller starten af 2022. Indtil da er der fundet en løsning, så Skadeklinikken kan bemandes med lægevikarer allerede fra 1. september. Det vil blive udfaset i takt med ansættelsen og uddannelsen af behandlersygeplejersker.

- Det er godt, at vi har fundet en midlertidig løsning med lægevikarer, så vi hurtigere kan få udrullet et af de tiltag, der skal styrke de akutte tilbud i nærområderne. Det nye set-up vil øge trygheden og skabe bedre tilgængelighed til akutte tilbud for borgerne i Vesthimmerland, siger Mogens Ove Madsen (S), formand for Region Nordjyllands Akut- og Praksisudvalg.

Bag aftalen står et flertal i Regionsrådet bestående af Socialdemokratiet, SF, DF, Enhedslisten samt Venstre undtaget Lina H. Jespersen.

Et godt fagligt tilbud til borgerne i Vesthimmerland

I dag er Skadeklinikken i Farsø åben fra kl. 8-17 på hverdage og kl. 8-15 i weekender og på helligdage. Med den nye model kan borgerne se frem til en daglig åbningstid fra kl. 8-22.

Der er lavet en analyse af den nuværende aktivitet i skadeklinikken. Den viser, at langt størstedelen af aktiviteten vil kunne varetages af behandlersygeplejersker, som vil have lægelig backup enten på Farsø-matriklen eller telefonisk fra en anden akutfunktion i regionen. Muligheden for at få lavet røntgenundersøgelser bliver også udvidet, da der vil være en radiograf på tilkaldevagt i de timer, funktionen ikke i forvejen er vagtdækket på sygehuset i Farsø.

- Jeg er helt tryg ved, at borgerne i Vesthimmerland får et godt fagligt tilbud. Behandlersygeplejerskerne skal både have to års erfaring fra det akutte område og en længere efteruddannelse, så de er godt klædt på til at varetage mange typer behandlinger. Modellen med behandlersygeplejersker fungerer allerede nu rigtig godt på skadeklinikken i Hobro, og fremadrettet vil driften af begge klinikkerne være tænkt sammen og således også styrke samarbejdet mellem Farsø og Hobro, forklarer Mogens Ove Madsen.

I dag er der årligt 2.400 besøg på Skadeklinikken i Farsø. Med den nye model er forventningen, at dette vil stige til 3.100. Med den nye model vil der være enkelte behandlinger omkring skulder, albue, hofte og knæ, der ikke længere vil kunne varetages i Farsø. Ca. 160 årlige besøg forventes påvirket af dette.

 

Opdateret