Ny læge på vej til praksis i Hadsund

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland har efter ansøgningsproces tildelt en såkaldt 0-kapacitet til Lægerne Wigh og Sveistrup i Hadsund. En 0-kapacitet er et lægeydernummer uden patienter tilknyttet.
Monica Sveistrup (tv.) og Anne Wigh kan 1. april byde en ny kompagnon velkommen til lægeklinikken i Hadsund.

Eksisterende praksis udvides til tre læger

Region Nordjylland har besluttet at tildele en 0-kapacitet til Lægerne Wigh og Sveistrup i Hadsund, der længe har haft ønske om at udvide den eksisterende praksis med en ekstra læge, så der bliver tre i kompagniskabet. En 0-kapacitet er et lægeydernummer uden patienter tilknyttet.

Det er Forretningsudvalget, der har fulgt den indstilling, som et vurderingsudvalg med regionsrådsmedlem Lis Mancini (S) i spidsen er kommet med efter at have vurderet de indkomne ansøgninger.

- Det er dejligt for Hadsunds borgere, at vi er lykkedes med at få en læge til at overtage den annoncerede 0-kapacitet. I og med den nye læge er den nuværende uddannelseslæge, som nu indtræder som kompagnon, så sikrer det god kontinuitet i lægetilbuddet. Det betyder, at vi får en mere robust lægedækning i området, siger Lis Mancini.

Det er Praksisplanudvalget, hvor Lis Mancini er formand, der en gang i kvartalet vurderer, om der er behov for at annoncere 0-kapaciteter i lægedækningsområderne i regionen. Der var to ansøgere til den annoncerede 0-kapacitet i Hadsund.

Ny læge er kendt ansigt for patienterne

0-kapaciteten blev som sagt tildelt Lægerne Wigh og Sveistrup ved Anne Wigh og Monica Sveistrup, som siden 2017 har haft en kompagniskabspraksis. De har imidlertid hele tiden haft planer om at være tre læger i kompagniskabet. Det er lykkedes at finde den nye kompagnon i form af deres nuværende uddannelseslæge Laura Kirkegaard Læssøe Bakke, der har haft sin gang i klinikken siden december 2020.

- Vi har på den måde haft god tid til at se hinanden an, og samarbejdet har fungeret rigtig godt mellem både os læger, resten af personalet, øvrige samarbejdspartnere og ikke mindst patienterne, siger Anne Wigh og Monica Sveistrup fra Lægerne Wigh og Sveistrup.

Den nye kompagnon Laura Kirkegaard Læssøe Bakke overtager 0-kapaciteten og indtræder som kompagnon 1. april 2022, og samtidig skifter klinikken navn til Lægerne Ved Stranden. Det betyder også, at lægeklinikken vil åbne for tilgang af nye patienter pr. 1. april 2022.

Yderligere oplysninger

Regionsrådet besluttede 29. september 2020 en model for, hvordan man tildeler en af regionen annonceret lægekapacitet.

Modellen er baseret på en samlet vurdering af kvalitet og pris. Som udgangspunkt er kvalitet det af de to parametre, der vejer tungest i den samlede vurdering. Kun i den situation, hvor to ansøgere vurderes som værende ens ud fra de kvalitative udvælgelseskriterier, vil prisen være afgørende.

Vurderingsudvalget laver indstilling til tildeling på baggrund af de indkomne ansøgninger. Vurderingsudvalget består af de tre regionalt udnævnte politiske medlemmer af Praksisplanudvalget samt to administrative medarbejdere.

Vurderingsudvalget består af formanden, regionsrådsmedlem Lis Mancini (S), regionsrådsmedlem Anny Winther (V), regionsrådsmedlem Lene Linnemann (SF), direktør for Patientforløb Eva Sejersdal Knudsen og kontorchef for Nære Sundhedstilbud Carsten Haugaard Kvist.

Kontaktpersoner

Lis Mancini, regionsrådsmedlem, formand for Vurderingsudvalget
Tlf.nr.: 22 52 07 48
Mail: lis.mancini@rn.dk

Carsten Haugaard Kvist, kontorchef, Nære Sundhedstilbud, Region Nordjylland
Tlf.nr.: 97 64 83 21
Mail: crk@rn.dk

Lægerne Wigh og Sveistrup
Tlf.nr.: 98 57 29 99

Opdateret