Region Nordjylland er klar til næste udrulning af vacciner

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri Om Regionen

Fra 15. september begynder de første målgrupper til booster-vaccination mod covid-19 at modtage vaccinen. Region Nordjylland, de praktiserende læger og kommunerne samarbejder om indsatsen, ligesom relevante grupper også får tilbudt vaccine mod influenza og pneumokokker.
Region Nordjylland er klar til næste udrulning af vacciner

Starter vaccination på plejehjem 15. september

Sundhedsstyrelsen har fredag 2. september offentliggjort planen for udrulningen af efterårets vaccinationer. Alle over 50 år vil blive tilbudt en booster-vaccine mod covid-19.

Der er tale om variantopdaterede vacciner, og udrulningen af disse vacciner på plejehjem, samt tilbud til borgere over 85 år starter 15. september. 

- Vi er klar til at vaccinere befolkningen efter Sundhedsstyrelsens plan, og vi starter i samarbejde med de praktiserende læger med vaccination mod covid-19 på plejehjemmene 15. september. Vi har et godt samarbejde med kommunerne og de praktiserende læger og har gode erfaringer at trække på fra de seneste vaccinationsrunder, forklarer chefkonsulent Anders Cinicola fra Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Forventningen er, at vaccination på plejehjemmene er overstået inden udgangen af september.

Mulighed for flere vacciner samtidig

Ligeledes 15. september starter regionen med at vaccinere borgere over 85 år i de regionale vaccinationscentre. Derudover vil der også være mulighed for, at man kan blive vaccineret ved en række praktiserende læger eller i eget hjem, hvis ikke man kan komme i et vaccinationscenter. 

- Der åbner nye vaccinationscentre, så der vil være minimum et vaccinationscenter i hver kommune. Nu er influenza og pneumokok-vaccination også en del af det regionale tilbud, hvilket vi også er klar til at løfte, så man kan få flere vacciner på én gang, hvis man er i målgruppen til det, siger Anders Cinicola.

Vaccination mod influenza og pneumokokker må først gives fra 1. oktober.

I løbet af de sidste uger i september sendes invitationer ud til de øvrige målgrupper, der tilbydes vaccination mod covid-19, influenza og pneumokokker, så de kan bestille tid til vaccination fra 1. oktober.

Når man som borger modtager invitation i sin e-Boks, kan man på vacciner.dk se hvor og hvornår der vaccineres og bestille en tid. Har man brug for hjælp, kan den regionale hotline hjælpe med tidsbestilling på tlf. 97 64 84 63. 

For mere info om sundhedsstyrelsens planer – herunder hvem der bliver tilbudt vaccinationen, se Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Opdateret