Dansk Sygeplejeråd og Region Nordjylland indgår aftale om etablering og oprettelse af beredskab

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Region Nordjylland har landet et vigtigt delelement af forhandlingerne om aflønning i forbindelse med Covid-19.

-Vi har indgået en aftale, der handler om at etablere covid-beredskabet efter nytår, siger kredsformand Jytte Wester fra Dansk Sygeplejeråd.

- Det er sket i en god dialog med regionen og hospitalerne. Efter et turbulent år har det været yderst vigtigt for os, at det fremtidige beredskab, foruden honorering, hviler på frivillighed, dialog, tryghed og respekt, og at den enkelte sygeplejerske kender sin rolle og sine arbejdstider så godt, det overhovedet er muligt. Perioden med Covid-19 har været en hård omgang for en del af vores medlemmer, og jeg forventer, at den nye aftale samlet set vil være en forbedring.

-Vi er glade for den åbenhed, som har præget forhandlingerne, fortæller sygeplejefaglig direktør Lisbeth Kjær Lagoni, Aalborg Universitetshospital, og plejefaglig direktør Charlotte Fuglesang fra Regionshospital Nordjylland.
 
- Da Covid-19 ramte os var vi udfordrede på en ny opgave og fokus var på planlægning, og vi har hele tiden forsøgt at lære af de udfordringer, vi stod overfor. Det er så vigtigt for os, at aftalen kan bidrage til en forbedring af forholdene hos de af vores medarbejdere, der har været mest belastede af corona-situationen i foråret. Løn gør det ikke alene, og vi har lært rigtigt meget om betydningen af dialog med den enkelte både hos den afgivende og den modtagende afdeling, når man skifter plads i beredskabet. 

Den indgåede aftale passer ind i det nordjyske beredskab. Begge parter er enige om, at vi har fået en ny, god aftale og glæder sig til at se fremad med den i hånden i et år, hvor håbet for en verden uden pandemi og beredskaber ser ud til at være indenfor rækkevidde. DSR Kreds Nordjylland og Region Nordjylland forhandler videre om andre elementer af covidhåndteringen frem mod årsskiftet.

Aftalen indeholder et fleksibilitetstillæg til de medarbejdere, der står parat, hvis pandemien medfører yderlige hospitalsindlæggelser, og derudover indeholder den et tillæg for, hver gang man flytter sig ind og ud af beredskabet.

Opdateret