To teststeder lukker – andre får nye åbningstider

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland lukker nu 2 ud af regionens 86 teststeder. Samtidig bliver der ændrede åbningstider 4 andre steder. 

Nogle steder får færre åbningsdage 

PCR-testcenteret i Aalborg Kongres- og Kulturcenter samt hurtigtestcenteret på Thomas Morildsvej i Hjørring lukker den 23. juli – altså på fredag. Fredag er sidste dag med test disse to steder.

I Hjørring er der stadig et PCR-testcenter og et andet hurtigtestcenter til rådighed. I Aalborg bliver der opjusteret på Aalborg Sygehus Syd, hvor der i dag laves PCR-test i en teltbygning foran Medicinerhuset. Derfor får aalborgenserne mulighed for PCR-test på Sygehus Syd samt på Niels Jernes Vej i Aalborg Øst. 

- Færre bliver testet i takt med at vaccinationstempoet er røget i vejret. Vi er den region med flest påbegyndte vaccinationer, og 70 procent af alle nordjyder har fået mindst ét stik. Derfor er det sund fornuft, at der nedskaleres på testområdet, siger fungerende formand for Region Nordjylland, Lone Sondrup (V).

Udover lukningen af de to steder, så er der blevet ændret åbningstider for hurtigtestcentrene i Gigantium i Aalborg samt på Lupinvej i Hobro. Her er åbningstiderne nu ændret til kl. 8-20 hver dag. Derudover er der kommet færre åbningsdage i Lyngsaa og Asaa. Her skiftes hurtigtestcentrene til at have åbent hver anden dag fra kl. 9-19. 

Se teststeder og åbningstider på www.rn.dk/coronatest 

- I den her omgang forsvinder kun enkelte tilbud til nordjyderne. Der er stadig maksimalt 20 kilometer til nærmeste teststed. Så det bliver forhåbentligt en overkommelig omgang for de nordjyder, som stadig skal lade sig teste af forskellige årsager, siger Lone Sondrup. 

Der findes 65 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Der gives svar på mellem 15 og 30 minutter efter testen. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Det er muligt både at bestille tid eller komme uden tidsbestilling, hvis man ønsker en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes fra på lørdag 19 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

 

Opdateret