Presseinvitation - Landets første 85+ borgere får 1. stik

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Torsdag den 4. februar kl. 9 inviteres pressen til at deltage ved vaccination af 85+ borgere. Konkret er der tale om de ældste borgere i målgruppen. Dermed er Nordjylland den første region i landet, der påbegynder vaccination af denne nye målgruppe.

Det foregår i Brønderslev Hallen

Det er muligt for pressen at møde op og overvære vaccinationen i Brønderslev Hallen ml. kl. 9-10.

Her bliver de allerældste borgere i Brønderslev Kommune vaccineret – de borgere, der er hjemmeboende. Disse borgere skal vaccineres med vaccinen fra Moderna.

I første omgang bliver 3000 nordjyder ud af 12.000 i målgruppen vaccineret i denne første runde, der skydes i gang torsdag.  

Startskuddet går på torsdag den 4. februar, og der vaccineres de kommende dage i alle 11 nordjyske kommuner. Vaccinationsplanen kan ses her.

Hvem kan interviewes

Hvert medie vil få mulighed for at følge en borger med ind til vaccination samt lave interview med borger plus evt pårørende, hvis disse er interesserede i det.

Det vil også være muligt at interviewe borgmester Mikael Klitgaard på stedet og leder af Hjemmeplejen i Brønderslev Kommune, Gitte Barholt samt overlæge Jan Nybo, der er chef for Covid-19 test og vaccination i Region Nordjylland.

Tilmelding nødvendig

Af hensyn til planlægningen er der tilmelding.

Send gerne en mail til nizb@rn.dkhvor antal deltagere fremgår.

Det er nødvendigt for os at vide af hensyn til planlægning og en vurdering i forhold til egnet lokale, da der er begrænsning på, hvor mange personer, der må samles.

Deadline for tilmelding er onsdag den 3. februar kl. 14.

Yderligere oplysninger

Sundhedsstyrelsen har lagt en nyhed ud, som giver baggrund: https://www.sst.dk/da/Nyheder/2021/Region-Nordjylland-gaar-i-gang-med-at-vaccinere-de-alleraeldste

Opdateret