Datoerne på plads: Her kommer der borgermøder om lægevagten

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland inviterer nu officielt til borgermøder om lægevagten i Skagen, Brovst og Aars. Formålet er at informere om den nye aftale om lægevagten samt at gå i dialog med borgerne.

Vi ønsker at gå i dialog med borgerne

Den nye lægevagtsaftale for Region Nordjylland er nu trådt i kraft. Med aftalen sikres alle nordjyske borgere en lægevagt i en tid, hvor det er svært at rekruttere praktiserende læger.

Med den nye aftale vil det fortsat være muligt at møde fysisk op til en konsultation i Aalborg, Hjørring, Thisted, Hobro og Frederikshavn, ligesom der vil være mulighed for sygebesøg fra en kørende vagtlæge i alle egne af regionen.

Aftalen indebærer imidlertid også, at konsultationsstederne i Skagen, Brovst og Farsø er nedlukket pr. 1. marts 2020, og at lægevagten i Brønderslev ikke genåbnes.

- Vi ønsker i regionens Akut- og Praksisudvalg, at indgå i en dialog efter de mange reaktioner, som er kommet fra mange interesserede borgere, og vi ser frem til at have en konstruktiv debat om blandt andet mulighederne for kompenserende tiltag i kølvandet på aftalen, siger Mogens Ove Madsen, der er formand for regionens Akut- og Praksisudvalg.

Der vil til borgermøderne også være en generel orientering om den nye lægevagtsaftale, ligesom de Praktiserende Lægers Organisation (PLO) vil deltage og fortælle om baggrunden set fra deres perspektiv.

Tid og sted

Aars: Messecenter Vesthimmerland Mandag d. 9. marts kl. 19-21
Skagen: Skagen Kultur- og Fritidscenter Tirsdag d. 10. marts kl. 19-21
Brovst: Sport og Kulturcenter Brovst Onsdag d. 11. marts kl. 19-21

Opdateret