Status på vaccination i Nordjylland

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

I Region Nordjylland har vi nu færdigvaccineret ca. 2300 plejehjemsbeboere i Aalborg, Rebild og Mariagerfjord Kommune. Samtidig har også en del plejehjemspersonale, hospitalspersonale og praktiserende læger nu fået deres 2. stik. Det var disse prioriterede grupper, der fik deres 1. stik i perioden 27. – 31. december 2020.

- I sidste uge måtte vi lægge vacciner ”i banken”, så vi kunne være sikre på, at vi havde vacciner nok til de borgere, der skulle have deres 2. stik inden for 4 uger, inden vi går i gang med at vaccinere nye grupper, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Senere i denne uge, når næste leverance vacciner ankommer, fortsætter regionen med 2. stik til dem, som har fået 1. stik i starten af januar, herunder de resterende otte kommuners plejehjemsbeboere og plejehjemspersonaler. Det gælder Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Morsø og Vesthimmerland Kommune.

Derudover er der en del hospitalspersonale, der også skal have sit 2. stik i den kommende uge.

Ugen efter igen gælder det blandt andet 2. stik af borgere over 65 år, der både får personlig pleje og praktisk bistand. De vaccineres lige som første gang på et af de 22 vaccinationssteder, der er fordelt over Nordjylland.

- I disse uger er der på grund af reducerede leverancer desværre kun vacciner til dem, der skal have 2. stik. Vi har lagt en god strategi for udrulningen af vaccinationen og glæder os over, at vi er kommet rigtig godt i gang. Det skyldes blandt andet, at de nordjyske kommuner har været dygtige til at kommunikere og til at nå deres borgere. Samtidig har det haft stor betydning, at vi oprettede vaccinationssteder tæt på borgerne i alle kommuner, så der var kort afstand til at blive vaccineret, siger regionsrådsformand Ulla Astman. 

Opdateret