Vi fortsætter massetesten i Nordjylland

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Den glædelige nyhed om genåbningen af Nordjylland får ikke betydning for massetest af borgerne i de syv berørte kommuner. Borgmestre bakker op om fortsat test.

Vi får overblik over virus

Region Nordjylland fortsætter massetest af 280.000 borgere i de syv kommuner, der har været berørt af nedlukningen, da massetesten blandt andet kan være med til at kortlægge udbredelsen af minkrelateret smitte.

119.000 nordjyder er indtil nu blevet massetestet, og forventningen er, at massetesten vil give viden om virus og eventuelle mutationer, når analyserne af massetesten er lavet færdig.

Borgmestrene i de syv berørte kommuner bakker op om massetesten. Frederikshavn Kommune var en af de første kommuner, der startede massetest op, og her siger borgmester Birgit S. Hansen (S) om den gennemførte massetest:

- Vi oplevede stor opbakning fra borgerne til at lade sig teste. Det er godt, at vi på den måde kan bidrage til at få et overblik over virus og eventuelle mutationer. Og det er en fordel, at det var muligt at blive testet flere steder i kommunen, siger Birgit S. Hansen.

Borgerne fra Brønderslev og Vesthimmerland Kommune står over for massetesten, der starter op i morgen. Det er vigtigt, at alle fortsat lader sig teste, siger de to borgmestre:

- Som borgmester i Vesthimmerland er det selvfølgelig glædeligt og en tiltrængt lettelse, at vores restriktioner nu ophæves før tid. Men derfor er det stadig utroligt vigtigt for mig at appellere til at bestille tid og møde op til den kommende massetest i Vesthimmerland. Coronaen huserer stadig, hvilket kalder på lokale test og fortsat ansvarlighed, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V).

Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V), har samme opfordring til sine borgere:

- Det er vigtigt, at vi står sammen og benytter os af den gode mulighed, vi har, for at blive testet nu. Vi har fået fire lokale teststeder, så det er bare med at bruge det gode tilbud om test, så kom endelig afsted til massetest i de kommende dage, siger Mikael Klitgaard.

Fortsætter dermed også med test af immobile borgere

Regionen og de berørte kommuner vil dermed fortsat også komme ud til de borgere, der ikke har mulighed for at møde op til massetesten. Det drejer sig om borgere på plejehjem, i institutioner og i visse tilfælde også i borgernes eget hjem, hvis de af helbredsmæssige årsager ikke kan møde op.

- Jeg vil gerne opfordre til, at alle lader sig teste i Nordjylland, så vi kan få kortlagt, om der er tale om mutation, og vi kan få mest mulig viden om smitteudbredelsen generelt. Det glæder mig, at mange nordjyder på sociale medier melder om gode muligheder for at få en testtid, kort ventetid ved testteltene, og de beretter om dygtige podere, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Kontaktpersoner

Ulla Astman, regionsrådsformand
Tlf. 3023 6454, ullaa@rn.dk  

Mogens Christen Gade (V), borgmester, Jammerbugt Kommune
Tlf. 4191 2001, mga@jammerbugt.dk

Arne Boelt (S), borgmester, Hjørring Kommune
Tlf. 7233 3010, arne.boelt@hjoerring.dk

Per Bach Laursen (V), borgmester, Vesthimmerland Kommune
Tlf. 2048 8742, pbl@vesthimmerland.dk

Mikael Klitgaard (V), borgmester, Brønderslev Kommune
Tlf. 9945 4400, Mikael.Klitgaard@99454545.dk

Ulla Vestergaard (S), borgmester, Thisted Kommune
Tlf. 9917 1826, uve@thisted.dk

Birgit S. Hansen (S), borgmester, Frederikshavn Kommune
Tlf. 2916 3039, bihn@frederikshavn.dk

Karsten Nielsen (O), borgmester, Læsø Kommune
Tlf. 2041 6040, borgmester@laesoe.dk

Opdateret