Martin Rostgaard-Knudsen bliver ny præhospital lægefaglig direktør i Region Nordjylland

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Martin Rostgaard-Knudsen er anæstesiolog, 40 år og kommer fra en stilling som ledende overlæge på Regionshospital Viborg. Han tiltræder sit nye job den 1. november 2021.

Martin Rostgaard-KnudsenSammenhængende sundhedsvæsen og digitalisering

Martin kommer med en lyst til at arbejde med ledelse og har masser af visioner for det præhospitale område, som han i samarbejde med den øvrige ledelse og medarbejdere i Den Præhospitale Virksomhed vil realisere med fokus på patienten.

- Jeg er utrolig beæret over at have fået stillingen og vil gøre alt, hvad jeg kan for at DPV’en fortsat udvikler og gør det, vi er bedst til – at borgere og patienter er "i gode hænder". Med de forestående organisatoriske ændringer, i form af den delvise hjemtagning af ambulancetjenesten og den liggende patienttransport, ser jeg en mulighed for at gentænke, udvikle og udfordre eksisterende strukturer, siger Marin Rostgaard-Knudsen.

- Som præhospital operatør skal vi i Den Præhospitale Virksomhed være med til at komme med løsningerne til de demografiske udfordringer, morgendagens sundhedsvæsen står over for og tage del i skabelsen af et endnu mere sammenhængende sundhedsvæsen med stærk præhospital sundhedsfaglig visitation. Vi skal være frontløbere, når det kommer til digitalisering og herved kunne udnytte og koble præhospital forskning og datagenerering til gavn for hverdagspraksis. I DPV’en skal vi turde tænke stort, og jeg glæder mig enormt til at være en del af det, siger Marin Rostgaard-Knudsen.

Et fagligt fyrtårn

- Vi har fået en ny lægefaglig direktør, der tør komme med store visioner på regionens vegne, både på det præhospitale område, men i lige så høj grad i forhold til det tværsektorielle samarbejde. Det har stor betydning og er noget, der fylder mere og mere på den regionale og nationale dagsorden, og der skal vi naturligvis være med i front, siger koncerndirektør Anne Bukh.

- Vi er rigtig glade for at kunne byde velkommen til Martin. Jeg er sikker på, at han vil være et fagligt fyrtårn og en stærk ambassadør for Den Præhospitale Virksomhed, både internt og eksternt. Vi hjemtager 1. april næste år dele af den nordjyske ambulancedrift og liggende patienttransport, og mere end fordobler dermed virksomhedens størrelse. Jeg er sikker på, at Martin med sin person og lederstil er den helt rigtige til at være med til at opbygge og drive den nye organisation, siger Peter Larsen, direktør i Den Præhospitale Virksomhed.


Opdateret