Sådan har vi det

De regionale og kommunale data fra sundhedsprofilen 2021 er nu klar – og der er nok at tage fat på. 
Hvordan har du det?
  • Hver femte nordjyde er fysisk inaktiv i fritiden
  • Hver fjerde nordjyske mand har et usundt kostmønster
  • Mere end hver fjerde unge kvinde føler ofte, at hendes problemer hober sig så meget op, at hun ikke kan klare dem, og hver tredje unge har svært ved at leve op til sine egne forventninger.
  • Der er nu for første gang flere nordjyder, der aldrig har røget, end nordjyder der har røget.

Det er bare nogle af de emner, regionale og kommunale politikere og fagfolk skal høre om og diskutere, når de mødes på torsdag til konference om sundhedsprofilen 2021.

- Jeg synes, det er et enormt vigtigt at arbejde med data fra sundhedsprofilen. De tal viser, hvordan vi har det. Det er vigtigt, at vi altid arbejder datadrevet og bruger data til at hjælpe os med at prioritere de sundhedsindsatser, vi sætter i gang rundt om i hele regionen og i kommunerne, siger Pia Buus Pinstrup (K), Formand for Sundhedskoordinationsudvalget.

- Der har med rette været rigtig meget fokus på unge kvinders mentale helbred. Vi ser også i Nordjylland nogle rigtig triste tal, der går i den forkerte retning. Det skal vi naturligvis tage alvorligt. Men der er mange andre temaer, vi også skal arbejde med i de kommende år. For eksempel i forhold til kost og motion, hvor vi kan se, at for mange nordjyder spiser forkert og dyrker for lidt motion. Noget der kan føre til alvorlige livsstilssygdomme, siger Pia Buus Pinstrup.

Data fra sundhedsprofilen for Region Nordjylland og de 11 nordjyske kommuner kan hentes her: Sundhedsprofil: Hvordan har du det? (rn.dk)

 

Logo

Opdateret