Regionrådsformandens reaktion på nationalt pressemøde

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Regionrådsformanden reagerer på Statsministeriets pressemøde omkring situationen vedrørende mutation af COVID-19 forårsaget af mink i Nordjylland.

Udtalelse fra regionrådsformanden

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) har disse udtalelser efter dagens nationale pressemøde: 

- Der er tale om en alvorlig situation, og det gør dybt indtryk på mig, at alle minkfarmere nu skal have aflivet deres mink, herunder farmere i Nordjylland. For det har vidtrækkende konsekvenser for den enkelte, og nogle minkfarme har gået i arv i generationer, så det er en trist udvikling for Nordjylland og branchen. Hensynet til folkesundheden gør det desværre nødvendigt.

- Vi afventer regeringens udmelding i morgen om yderligere tiltag i forhold til Nordjylland, men vi er allerede gået i gang med at forberede en intensiveret testindsats i de berørte 7 nordjyske kommuner.

- Jeg har i dag truffet en formandsbeslutning vedrørende besøgsrestriktioner, så der nu også er besøgsrestriktioner på sygehusmatriklerne i Hobro og Farsø, som det har været gældende på de øvrige sygehusmatrikler siden 23. oktober. Det var et fornuftigt tiltag, set i forhold til den aktuelle situation..

Konkret om besøgsrestriktioner

- Det betyder, at man ikke må besøge en patient eller pårørende på et hospital, medmindre besøget sker udendørs eller i en kritisk situation. Den nærmeste pårørende må dog gerne besøge eller ledsage en patient. For børn og unge gælder det op til to nærmeste pårørende. 
Ved en kritisk situation forstås f.eks. et uopsætteligt besøg hos en kritisk syg eller døende person.

 

Opdateret