Den nye paramedicinerbil får base på Mors

Om Regionen

Fra 1. oktober kan borgere på Mors og i Thy forvente hurtigere responstid på hjælp, idet Region Nordjylland har besluttet at den nye paramedicinerbil skal have base ved Morsø Afklaringscenter i Øster Jølby.

Forretningsudvalget i Region Nordjylland godkendte mandag, at den nye akutbase skal være i et kommunalt lejemål i Øster Jølby, og det vækker stor glæde lokalt.

- Vi er meget begejstrede. Det betyder, at vi nu hurtigere kan få hjælp til borgerne og samtidig får vi sandsynligvis også styrket det faglige fællesskab for vores lokale sundhedspersonale, fortæller Henning Sørensen (V), udvalgsformand for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Morsø Kommune.

Erfaringen fra andre kommuner, som også har fået en base med paramedicinerbil er, blandt andet at lokale sygeplejersker får øget vidensdeling og lettere afklaring, idet paramedicinerne både har kompetencer og beslutningskraft til opstarte behandling.

Placeringen af beredskabet sker ud fra en række kriterier tilknyttet den statslige finansiering med særligt fokus på gode effekter på responstiden. Placeringen i Øster Jølby betyder god dækning på Mors og i den sydøstlige del af Thy. Hertil kommer at placeringen på Morsø Afklaringscenter sikrer gode fysiske rammer for paramedicinerne.

- Det vil komme borgerne i området til gavn, at vi har kunne placere vores nye base i Øster Jølby. Det er en god placering i forhold til vores dækningsområde. Dermed er vi med til at styrke vores beredskab i området og samtidig sikre gode synergier med det nære sundhedsvæsen på Mors og i Thy, siger Pia Buus Pinstrup (K), formand for Det Nære Sundhedsvæsen, Region Nordjylland. 

Den nye base og paramedicinerbil er finansieret som led i en national styrkelse af akutberedskabet, der ud over den nye base på Mors bl.a. også har finansieret en præhospital visitationsenhed i Aalborg og en kommende akutbil i det nordøstlige Vendsyssel. Region Nordjylland overtager lejemålet 1. september 2023, og der er forventet opstart af den nye base til oktober. 

Opdateret