Nu rulles testkaravane ud på Aalborgs ungdomsuddannelser

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland igangsætter ekstraordinære testindsatser på grund af stigende smitte i primært Aalborg og Brovst. Der holdes desuden skarpt øje med smitteudviklingen i hele regionen, der samlet set er stigende.

Testkaravane på uddannelsesinstitutioner 

Region Nordjylland sætter nu ekstraordinært ind på ungdomsuddannelser i Aalborg Kommune, da der lige nu ses en alarmerende stigning i smitte med coronavirus – især blandt 15 til 19-årige. 

Derfor kommer der nu supplerende testtiltag på en række uddannelsesinstitutioner i Aalborg, hvor podere vil foretage testning med PCR-test lokalt på uddannelsesstedet. Det fortæller kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland, Jacob Bertramsen. 

- Vi ved, hvor smitten er, og nu sætter vi ekstra sejl til for at få brudt alle smittekæderne. PCR-testen er mere præcis end hurtigtesten, og den her indsats skal ses som et supplerende tiltag, hvor uddannelsernes egen kontinuerlige testning med hurtigtest stadig udgør rygraden i indsatsen, siger Jacob Bertramsen. 

Konkret vil tre forskellige afdelinger af Aalborg Handelsskole samt Aalborg Katedralskole som minimum få besøg af PCR-testkaravanen, som starter tirsdag efter pinse, når skolerne åbner op igen. Regionen er i dialog med andre institutioner for at undersøge mulighederne for, at der kan komme flere uddannelsesinstitutioner med i testkaravanen.

Brovst er også ramt af smitte

Foruden den særlige testkaravane har Region Nordjylland - i samarbejde med den private leverandør Falck - øget testmulighederne i Brovst. Brovst Sogn er lige nu nedlukket, og for at få smitten under kontrol anbefales det, at alle i Brovst Sogn lader sig teste.

- Derfor åbner vi i Idrætshallen i Brovst fra i dag fredag. Indtil mandag er der åbent hver dag fra kl. 9 til 21. Tirsdag er der åbent fra kl. 9 til 12. Der er tale om en hurtigtest med de korte podepinde i næsen, og der kræves ikke tidsbestilling. Vi håber, at mange vil benytte sig af tilbuddet, siger Jacob Bertramsen. 

Ud over de ekstraordinære testmuligheder i Idrætshallen, er der også stadig åbent for PCR-test i Brovst med tidsbestilling via coronaprover.dk. 

Region Nordjylland vil løbende sætte ekstraordinære testmuligheder i søen, hvis der kommer lokale smitteudbrud. Men den samlede testaktivitet i resten af regionen holdes stadig åbent, og bruges i høj grad.

Der er i alt 75 teststeder, og langt de fleste steder har åbent 7 dage om ugen. 

Der findes 52 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Opdateret