Bliv testet for corona: Mobile testtilbud kommer til Jetsmark

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Jammerbugt Kommune er den hårdest ramte kommune i hele landet hvad angår coronasmitte. Det er en alvorlig situation, og der laves nu yderligere muligheder for test.

Stigning i smitte   

Jammerbugt Kommune har flest tilfælde af coronasmittede i hele landet i forhold til indbyggertallet. Der er tale om en bekymrende og stor stigning, der får regionen til at oprette et mobilt teststed i Pandrup i samarbejde med Jammerbugt Kommune. Alle borgere, der skulle have de mindste symptomer eller bekymringer for smitte, opfordres til at lade sig teste. 

Der er tale om et pop up-tilbud, der kun gælder fredag, lørdag og søndag mellem 10.00 og 17.00 i Jetsmark Idrætscenter, og der skal ikke bestilles tid. Borgere er også velkommen med symptomer, men føler man sig så syg, at man vil tale med en læge, skal man ringe til sin egen læge.

-  Vi har al mulig interesse i at få afdækket og inddæmmet smitten. Vi skal have smittetallet bragt ned. Derfor er det glædeligt, at regionen kommer med testenheder til kommunen. Det stemmer godt overens med de tiltag, vi tager fra kommunens side for at stoppe den kedelige udvikling. På børne- og ungeområdet har vi blandt andet aflyst al holdundervisning, valgfag og forældremøder, og samtidig opfordrer jeg på det kraftigste til, at foreninger og idrætsklubber overvejer en ekstra gang, om nu et stævne er vigtigt, eller om det ikke bør udskydes i denne tid, fortæller borgmester Mogens Christen Gade (V).  

– Men test gør det ikke alene, så derfor beder jeg alle borgere i kommunen om at udvise ekstra stor omtanke. Vi skal alle efterleve sundhedsstyrelsens anbefalinger om afstand og hygiejne. Det er kun, hvis alle gør en indsats, at vi kan få stoppet smitten, lyder det fra borgmesteren. 

Alle over 2 år kan lade sig teste uden tidsbestilling. Der skal bruges mundbind og sundhedskortet skal medbringes.

Derudover er det allerede muligt at blive testet hver tirsdag og hver fredag mellem klokken 10.00 og 17.00 i Jammerbugt Sundhedshus i Brovst. Se yderligere faste teststeder på www.rn.dk/coronatest 

Kontorchef for Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland, Malene Møller Nielsen, fortæller, at man med de mobile testenheder har haft erfaring og succes med at få lukket konkrete lokale smitteudbrud ned hurtigt.

- Det skal vi også have gjort nu i Jammerbugt. Det går alt, alt for hurtigt. Smitten tager alt for hurtigt fart. Det er meget bekymrende. Derfor sender vi nu mobile testenheder til Pandrup og opfordrer kraftigt til, at folk lader sig teste. 

Kontaktpersoner

Mogens Christen Gade, borgmester, Jammerbugt Kommune 
Tlf.nr.: 4191 2001

Malene Møller Nielsen, kontorchef i Sundhedsplanlægningen, Region Nordjylland
Tlf.nr.: 2962 9823
Mail: mamoni@rn.dk

Opdateret