Udkørende vaccinationsteams på vej i Nordjylland

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland begynder nu med udkørende vaccinationsteams. Fredag foregår det på SOSU Nord i Aalborg, og i løbet af de kommende uger vil der komme flere tilbud i regionen. Målet er, at det skal være endnu nemmere at lade sig vaccinere mod corona.

Tilslutningen til vaccination er generelt høj i Region Nordjylland, hvor 88,6 procent af de inviterede (12 år eller ældre) har fået 1. stik og 82,8 procent har fået 2. stik.

Alligevel ønsker regionen at yde en særlig indsats og komme helt tæt på borgerne – i særlig grad de unge, hvor tilslutningen er lavere end i den ældre del af befolkningen. Der vil den kommende tid blive tilbudt vaccination på en række uddannelsesinstitutioner og i udvalgte nærområder i Nordjylland.

Fredag den 27. august vaccineres for første gang på en uddannelsesinstitution, og det bliver på SOSU Nord beliggende tæt på Aalborg Station og Kennedy Arkaden. Her tilbydes elever og ansatte på SOSU Nord, HF & VUC Nord, Aalborg City Gymnasium, og AUX (Aalborg Kommunes 10. klassecenter) vaccination uden tidsbestilling.

- Vi har haft et stort ønske om at kunne tilbyde vaccination på SOSU Nord, fordi vi har oplevet flere smittetilfælde, og vores oplevelse er, at nogle af de studerende endnu ikke er i gang med vaccination eller er færdigvaccinerede. Så vi vil gerne gøre det nemt for dem at starte vaccination, og så håber vi på, at vi kan holde smitten nede og få færrest mulige forstyrrelser i undervisningen, siger Lene Kvist, direktør på SOSU Nord.

Fra uge 36 fortsætter indsatsen, og regionen vil via udkørende teams og i samarbejde med uddannelsesinstitutioner tilbyde vaccination. Region Nordjylland vil løbende opdatere https://rn.dk/vaccinationssteder med oplysninger om, hvor og hvornår vi vaccinerer. På nuværende tidspunkt er der allerede planlagt udkørende vaccination i Aalborg Øst og Nørresundby den 6. september.

Alle uddannelsesinstitutioner i regionen er blevet eller vil blive kontaktet af Region Nordjylland med henblik på i samarbejde med regionen at lave et lokalt vaccinationstilbud. Nogle vil kunne få en vaccination på en uddannelsesinstitution, mens andre vil kunne blive vaccineret et andet sted i nærområdet.

- Vi håber, at vi på denne måde kan gøre det nemt for dem, der ønsker at blive vaccineret, men som endnu ikke er blevet det, at tage imod tilbuddet om vaccination. På fredag er tilbuddet kun til elever og ansatte på SOSU Nord og andre inviterede skoler, så vi kan gøre os erfaringer med udkørende vaccinationsteams. Men vi arbejder på, at vaccination via de udkørende vaccinationsteams også skal være et tilbud til lokalbefolkningen, siger Anders Koudal Cinicola, chefkonsulent i Region Nordjylland.

Fakta

Der er fortsat ledige vaccinationstider på de faste vaccinationssteder – både med og uden tidsbestilling.


Om vaccinationen den 27. august

Fredag den 27. august 2021 vaccineres elever fra: 

  • SOSU Nord
  • HF & VUC Nord
  • Aalborg City Gymnasium
  • AUX (Aalborg Kommunes 10. klassecenter)

Opdateret