Testbus køres til Fårup Sommerland

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland forsøger sig nu med udkørende test med hurtigtest. Det sker i samarbejde med Falck, som står for alle hurtigtest i Region Nordjylland. I første omgang bliver der testet 3 dage ved Fårup Sommerland.

Starter i Fårup Sommerland 

I takt med at sommeren nærmer sig, så ændrer testbehovet sig også for nordjyderne. Derfor vil Region Nordjylland forsøge sig med udkørende teststeder. 

I første omgang vil det blive muligt at få foretaget en hurtigtest ved indgangen til Fårup Sommerland fra på fredag den 30. april og frem til søndag d. 2. maj i tidsrummet mellem 10.00 og 15.00.  

- Vi har flere steder i det nordjyske, som er turistmagneter. Vi vil gerne understøtte en god turistsæson i Region Nordjylland, og vil derfor i samarbejde med Falck forsøge at være så markant til stede med test, som det er muligt i løbet af sommeren, siger Jacob Bertramsen, der er kontorchef i Sundhedsplanlægning i Region Nordjylland.

Der er tale om hurtigtest, som foretages med næsepodning og med korte podepinde. Løsningen gælder i første omgang kun store bededagsferien. Der arbejdes på nuværende tidspunkt på en mere varig løsning, som også vil tilgodese øvrige besøgende i Blokhus-området.

Regionen er i dialog med flere attraktionssteder og kommuner i forhold til at finde gode og holdbare løsninger, så det bliver nemt at lade sig teste for turisterne og sommerglade nordjyder. 

- Vi kigger løbende på, hvor det giver mest mening at benytte testkapaciteten. Vi har masser af den, og vi opfordrer stadig nordjyderne til at lade sig teste. Vi har 67 teststeder og langt de fleste steder har åbent 7 dage om ugen. Derudover har vi så også den her mobile kapacitet, som vi skal have i brug de rigtige steder, siger Jacob Bertramsen. 

Teststeder og åbningstider kan findes på www.rn.dk/coronatest.

Der findes 46 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

Opdateret