Nordjyderne fik ordet inden regionens budget skal lægges

Om Regionen

Der var stor debatlyst og mange principielle diskussioner om Region Nordjyllands budget, der skal lægges for 2024. Inden regionsrådspolitikerne for alvor tager fat på de politiske drøftelser, har omkring 40 nordjyder lørdag d. 29. april været til borgermøde om budgettet, og givet deres mening til kende. 

Nordjydernes perspektiv på sundhedsvæsnet

Udfordringerne for sundhedsvæsnet er til at få øje på – men løsningerne skal findes, og derfor har Regionsrådet i Region Nordjylland netop afholdt et borgermøde, inden budgettet for 2024 skal lægges.

- Det har været meget givende. Vi er alle 41 regionsrådspolitikere dagligt i dialog med nordjyderne i mange forskellige sammenhænge. Men jeg synes, at det er klogt, at vi bruger en dag, hvor vi for alvor går i dybden med noget af det, der betyder noget for nordjyderne, når det kommer til sundhed. Inden vi udstikker de økonomiske retninger for det kommende år, siger regionsrådsformand, Mads Duedahl (V).

En stor del af Regionsrådet var derfor samlet i Aalborg Øst sammen med cirka 40 nordjyder, der var repræsentativt udvalgt og inviteret

Stor interesse for at finde løsninger

På borgermødet var der dialog og debat om blandt andet de praktiserende læger i Nordjylland, om hospitalerne, om psykiatrien og om det nære sundhedsvæsen – herunder forebyggelse og civilsamfundets rolle i sundhedsvæsnet.

Nordjyderne havde alle noget på hjerte, og kom med deres perspektiv og oplevelser med sundhedsvæsnet.

Især var det tydeligt, at de inviterede nordjyder i høj grad bekymrede sig om hvor sundhedsvæsnet skal hen, og at der er store dilemmaer i sundhedsvæsnet generelt.

- Vi tager alle inputs med videre i vores arbejde med budgettet. I sidste ende skal pengene jo gå op, men dialogen har været med til at gøre os klogere på, om vi har fat i de rigtige prioriteter, når vi træffer beslutninger på nordjydernes vegne, siger Mads Duedahl.

Om budgettet

Region Nordjyllands 41 regionsrådspolitikere skal hvert år lægge budgettet for et år ad gangen. De forskellige politiske udvalg i Region Nordjylland skal snart efter borgermødet i gang med de første politiske budgetdrøftelser.

De politiske udvalg vælger og forelægger hver forskellige budgetforslag for Forretningsudvalget i regionen. Det politiske arbejde pågår herefter helt frem til august, hvor det - efter planen - er tid til første behandling af budgettet for 2024 i Regionsrådet.

Opdateret