Ny lægefaglig direktør til Aalborg Universitetshospital

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Søren Pihlkjær Hjortshøj tager over som lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital og vender dermed tilbage til hospitalet.

Søren Pihlkjær Hjortshøj. Foto: Line Bloch Klostergaard

Glæder sig til opgaven

Aalborg Universitetshospital får fra 1. februar ny lægefaglig direktør. Søren Pihlkjær Hjortshøj afløser Michael Braüner Schmidt, der fra årsskiftet får titel som ny lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

- Vi glæder os til at få Søren hjem igen til Aalborg. Han er vellidt på hospitalet, kendt for det gode samarbejde og brænder samtidig for udviklingen af Aalborg Universitetshospital, siger hospitalsdirektør Jens Ole Skov, Aalborg Universitetshospital.

Søren Pihlkjær Hjortshøj har siden 1. september 2020 været lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland med base i Hjørring og har været med til at udvikle og sikre hospitalet en central plads i det nordjyske sundhedsvæsen.

- Jeg glæder mig til at starte på Aalborg Universitetshospital, som er inde i en rigtig positiv udvikling. Mit fokus bliver blandt andet at støtte op om den nye organisering, hvor især afdelingsledelserne bliver et omdrejningspunkt, siger Søren Pihlkjær Hjortshøj.

Den ny lægefaglige direktør er speciallæge i hjertemedicin og blev i 2012 ledende overlæge på Kardiologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital, hvor han blandt andet beskæftigede sig med hjertets rytmeforstyrrelser – både i klinisk arbejde, i forskning og i undervisning af medicinstuderende.

I 2015 blev han forskningschef og institutleder og stod i spidsen for udvikling af den sundhedsvidenskabelige forskning i Nordjylland, hvor øget samarbejde mellem hospitaler og universitet samt med internationale fagmiljøer var i centrum. 

- Søren har indgående kendskab både til det regionale og nationale sundhedsvæsen, er analytisk og strategisk stærk og har et omfattede nationalt og internationalt netværk at trække på, fremhæver koncerndirektør Anne Bukh, Region Nordjylland.

Regionshospital Nordjylland slår snarest stillingen op som lægefaglig direktør.

Om Søren Pihlkjær Hjortshøj:

53 år

  • 2020 Lægefaglig direktør, Regionshospital Nordjylland
  • 2015 Forskningschef Aalborg Universitetshospital og leder af Klinisk Institut, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
  • 2012 Ledende overlæge Kardiologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital
  • 2009 Ph.d. med en afhandling om Iskæmi Modificeret Albumin i diagnostikken af akut iskæmisk hjertesygdom
  • 2007 Speciallæge i kardiologi
  • 1997 Uddannet cand. med fra Aarhus Universitet
Bosat i Aalborg. Bor sammen med Elisabeth Kellmer, der er praktiserende læge i Aalborg.

Opdateret