Første ambulance fra regionen og PreMed er nu sendt afsted

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Klokken 00.02 blev den første ambulance fra Region Nordjylland sendt afsted med udrykning. Klokken 00.10 blev det så PreMeds tur til tænde sirenerne første gang.

Hjælpen kommer, når der ringes 112

 Nu er det Region Nordjylland og PreMed, der driver ambulancetjenesten i det nordjyske. Til midnat den 1. april overtog regionen og den nyetablerede private virksomhed, PreMed, ambulancedriften.

- Den første ambulance blev sendt afsted kl. 00.02. Vi er glade for, at vi nu for alvor har fået sat bilerne i gear, og vi ser frem til at løfte den her vigtige samfundsopgave. Vi er helt sikre på, at vi kommer til at sikre en solid og god sammenhæng for de akutte patienter i Nordjylland, siger præhospital direktør fra Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland, Peter Larsen. 

Den første ambulance blev sendt afsted fra regionens nye ambulancebase i Aalborg, og der er sidenhen problemfrit blevet sendt sundhedsfaglig hjælp i en lind strøm til nordjyderne.

Peter Larsen fortæller, at selve overdragelsen er sket gnidningsfrit, og at nordjyder, der har akut behov for hjælp, ikke bør mærke noget til skiftet af ambulanceoperatører.

- Der kommer selvfølgelig stadig hjælp, når man ringer 112. Men nu disponerer regionen fuldt over både akutlægebiler, akutbiler, paramedicinerbiler, køretøjer til patienttransport samt de velkendte skriggule ambulancer. Vi kan derfor skabe nogle sammenhænge i det akutte beredskab, der vil komme patienterne til gode, siger Peter Larsen.

Ny ambulanceoperatør får debut

Virksomheden PreMed er nu den nyeste private ambulanceoperatør, der er i drift i Danmark. PreMed, der har et stort og etableret finsk ambulanceselskab i ryggen, har også set frem til dagen, hvor de fik deres debutkørsel. Det fortæller direktør, Anders Vikke.

- Det har selvfølgelig været med lidt sommerfugle i maven i dag, men vi har sådan set ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at både vi og regionen kan løfte opgaven med at drive en god og tryg ambulancetjeneste. Vi ser frem til at yde en professionel sundhedsfaglig hjælp til alle, der får brug for det, siger Anders Vikke.

Det er Regionsrådet i Region Nordjylland, der i 2021 besluttede, at ambulancetjenesten nu skal deles op og ikke længere drives af Falck Danmark A/S. Det skete efter, at hele ambulancetjenesten havde været i et lovpligtigt udbud, og flere forskellige forud-kvalificerede virksomheder havde budt ind på opgaven.

Opdateret