Erfaren direktør i spidsen for Nyt Aalborg Universitetshospital

Om Regionen

Region Nordjylland har ansat Martin Kjær som projektdirektør med ansvar for at færdiggøre det ny universitetshospital i Aalborg. Martin Kjær får også det overordnede ansvar for projektafdelingen og den tekniske afdeling med i alt 200 medarbejdere.
Martin Kjær tiltræder stillingen 1. april. Foto: Lene Pedersen

Mange års erfaring som leder

Martin Kjær er ansat som ny direktør for Projektafdelingen og Teknisk Afdeling med i alt 200 medarbejdere. Han kommer til at stå i spidsen for byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital, der er det største samlede byggeri i Nordjylland til dato.

- Jeg glæder mig til opgaven og til at møde medarbejderne. Jeg kan bidrage med mange års erfaring som direktør inden for internationale koncerner og har også erfaring inden for byggeri af netop hospitaler, siger Martin Kjær.

Han har blandt andet været direktør for rådgiverkonsortiet Cura Vita på byggeriet af det ny hospital i Gødstrup ved Herning, der netop for nylig er taget i brug. Tidligere har han også været projektansvarlig i forbindelse med byggeriet af det ny psykiatriske hospital i Skejby.

Martin Kjær har en baggrund som bygningsingeniør og har omfattende erfaring med store bygge- og anlægsprojekter i både ind- og udland. Med over 20 år i rådgiverbranchen har han en tung, faglig ballast, og i de seneste 12 år har han fungeret som direktør. Senest som administrerende direktør for den danske del af AFRY, som er en international rådgivningsvirksomhed.

- Jeg har masser af erfaring fra tilsvarende sundhedsbyggeri, som jeg selvfølgelig tager med ind i organisationen. Jeg har prøvet det meste før - også det svære og udfordrende. Mit fokus har altid været at sikre, at projekterne forløber planmæssigt, så til trods for mine forskellige direktørstillinger, har jeg altid haft fingrene dybt nede i projekterne. Det kommer jeg også til i opgaven med Nyt Aalborg Universitetshospital, siger Martin Kjær.

I spidsen for udfordret byggeprojekt

Region Nordjylland ser frem til samarbejdet med den ny direktør, og det er ingen hemmelighed, at opgaven rummer udfordringer.

Byggeriet af det ny universitetshospital i Aalborg Øst er ligesom flere af de øvrige nye hospitalsbyggerier i Danmark ramt af tidsfrister, som ikke kan overholdes samt udfordringer med tilstrækkelig arbejdskraft hos entreprenørerne og stigende priser.

- Jeg er meget glad og tilfreds med, at vi med Martin Kjær får en dygtig og resultatorienteret direktør i spidsen for vores byggeorganisation. Martin har et godt skudsmål for sine samarbejdsevner og evne til at sikre følgeskab. Jobbet kræver stærke lederegenskaber, evne til at kommunikere med mange forskellige målgrupper samt en pæn portion robusthed. Jeg mener, at Martin besidder alle de kvaliteter, og at vi med ham har fået en erfaren mand, som kan sikre, at vi kommer i mål med hospitalsbyggeriet til gavn for de nordjyske patienter, siger regionsdirektør Christian Boel, Region Nordjylland.

Nyt Aalborg Universitetshospital er blevet ramt af forsinkelser i flere omgange. Politikerne i Region Nordjylland blev for nylig orienteret om, at tidsplanen må skubbes i mindst seks måneder, og at starten på det ny hospital i Aalborg Øst nu tidligst hedder første halvår 2024. Samlet set forventes omkostningerne at stige med yderligere 130 millioner kr.

- At et stort og komplekst kvalitetsfondsprojekt som Nyt Aalborg Universitetshospital løber ind i udfordringer med bl.a. økonomi og forsinkelser er desværre ikke usædvanligt. Det har jeg set og håndteret før. Jeg kommer ikke med en tryllestav og får udfordringerne til at forsvinde, men det handler om at sikre overblik, samarbejde på tværs af alle parter, tydelig, effektiv og stærk projektstyring, som jeg glæder mig til at bringe ind i projektet, siger Martin Kjær.

Martin Kjær begynder i stillingen 1. april og vil afløse afgående projektdirektør Niels Uhrenfeldt.

Yderligere oplysninger

Om Martin Kjær:
45 år, bor i Randers. Gift med Christina Kjær. Parret har tre drenge på 16, 12 og 8 år.

Tidligere ansættelser:
2018-2021 CEO - AFRY Danmark
2017-2018 Sektionsdirektør, Byggeri & Anlæg – MT Højgaard A/S
2002-2017 Regionsdirektør Vestdanmark mv. - Sweco A/S

Nyt Aalborg Universitetshospital:
Nyt Aalborg Universitetshospital er det største enkelte byggeri i Nordjylland til dato. Det omfatter i alt 170.000 kvadratmeter inklusive en serviceby. Budgettet er på 5,1 milliarder kr.
Martin Kjær bliver direktør for projektafdelingen, som har styringen af byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital som hovedopgave. Afdelingen har 52 ansatte. Dertil kommer Teknisk Afdeling med 140 ansatte, som projektdirektøren også får det overordnede ansvar for.

Opdateret