Gynækologisk Klinik åbner i Hobro

Om Regionen Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Den 1. juli åbner ny gynækologisk speciallægeklinik i Hobro. Det er en konsekvens af, at Regionsrådet i budgetaftalen for 2021 afsatte midler til oprettelse af en ekstra speciallægeklinik i gynækologi.

 Kvindehuset Hobro ved speciallæge i gynækologi Eva Kleberg Andersen får adresse på Stolbjergvej 8B 9500 Hobro, i lokaler på Aalborg Universitetshospitals matrikel i Hobro, hvor hun fra 1. juli 2021 vil undersøge og behandle almene gynækologiske problemstillinger.

Eva Kleberg Andersen har de sidste 9 år arbejdet som ledende overlæge på Klinik for Kvindesygdomme og Graviditet på Regionshospitalet Randers.

- Jeg har gennem nogen tid overvejet, hvad det næste skridt i mit arbejdsliv skulle være – med det ledige ydernummer i Hobro, blev det klart for mig, at jeg skulle være selvstændig praktiserende gynækolog. I klinikken får jeg mulighed for at møde patienterne på en anden måde end på et sygehus, og jeg får mulighed for at arbejde tværfagligt med kommuner og hospitaler. Det synes jeg er spændende, siger hun.

Udover Eva Kleberg Andersen selv, er der ansat en sygeplejerske, som primært tager sig af telefonisk rådgivning og bookinger.

Flere nordjyder kan tilbydes hjælp i Nordjylland

For at sikre nordjyderne hurtig udredning og behandling, prioriterede forligspartierne i budget 2021 en udvidelse af kapaciteten indenfor speciallægepraksis med særligt fokus på specialet gynækologi-obstetrik.

- I de seneste år har ca. 20 pct. af de nordjyske borgere, der har haft brug for behandling ved praktiserende speciallæge i gynækologi, søgt behandling i de andre regioner. Nu har vi prioriteret et ekstra ydernummer, der er lykkes at besætte, og jeg forventer, at en stor del af denne behandling fremover vil kunne foretages i Nordjylland, så flere nordjyske borgere kan få behandling i egen region, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Eva Kleberg Andersen bliver den tredje praktiserende gynækolog i regionen. Udover den nye klinik i Hobro, er der på nuværende tidspunkt 2 klinikker i Aalborg

Kontaktpersoner

Ulla Astman, regionsrådsformand

Tlf: 30236454. Mail: ullaa@rn.dk

Eva Kleberg Andersen, speciallæge i gynækologi

Mail: eka@kvindehusethobro.dk

 

Opdateret