Regionen tilbyder krisehjælp til minkavlere og deres ansatte

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjyllands psykosociale beredskab tilbyder krisehjælp som supplement til de nordjyske kommuners støtte til kriseramte borgere, der bor eller arbejder på minkfarmene i Region Nordjylland.

Ekstra hjælp i en presset situation

Der findes kommunale tilbud om krisehjælp, men Region Nordjyllands psykosociale beredskab tilbyder nu supplerende krisehjælp til kriseramte borgere, der bor eller arbejder på minkfarmene i Region Nordjylland.

Det oplyser Jan Mainz, der er direktør for Kvalitet og Patientforløb ved Psykiatrien i Region Nordjylland.

- Denne gruppe af borgere befinder sig i en ekstraordinært presset situation, hvor de på kort tid har set deres livsværk og levebrød blive revet væk. De er under et ekstremt pres, og derfor vælger vi at aktivere det psykosociale beredskab for at støtte disse borgere i denne ulykkelige situation, siger Jan Mainz.

Det psykosociale beredskabs opgave er hurtigt at kunne etablere en hjælpeindsats, hvis der opstår en omfattende og kritisk situation, hvor mange er kommet til skade eller på anden vis har lidt overlast.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) er glad for, at der nu bliver givet et ekstra tilbud til denne gruppe borgere.

- Det er vores pligt at gøre vores bedste for at hjælpe folk i minkbranchen i denne alvorlige situation. Så jeg er glad for, at vi kan tilbyde hjælp gennem det psykosociale beredskab. Det gør dybt indtryk på mig, når jeg kan se, hvor vidtrækkende konsekvenser aflivningen af den danske minkbestand har for den enkelte nordjyske avler. Det er en traumatisk oplevelse, som der kan være brug for hjælp udefra til at bearbejde, siger Ulla Astman.

De borgere, der bor eller arbejder på minkfarmene og har behov for hjælp udover de kommunale tilbud, kan kontakte Psykiatriens Information på tlf.nr. 97 64 30 00.

Yderligere informationer

Her kan du læse overordnet information om Region Nordjyllands psykosociale beredskab.

Kontaktpersoner

Ulla Astman, regionsrådsformand, Region Nordjylland
Tlf.nr.: 30 23 64 54
Mail: ullaa@rn.dk  

Jan Mainz, direktør for Kvalitet og Patientforløb, Psykiatrien, Region Nordjylland
Tlf.nr.: 25 57 90 33
Mail: jan.mainz@rn.dk

Christina Mohr Jensen, psykolog, Klinik Psykiatri Syd, Psykiatrien, Region Nordjylland
Tlf.nr.: 26 82 79 46
Mail: christina.j@rn.dk

Opdateret