COVID 19 Vi er klar til at teste flere

Om Regionen Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland har kapacitet til at teste 500 om dagen.

test

Region Nordjylland er klar til at teste 500 personer dagligt for COVID-19. Test bliver dermed tilgængelig for både flere patienter og sundhedspersonale i region, kommuner, praksissektor og for særligt udsatte på socialområdet.

Det sker efter Sundhedsstyrelsens (SST) retningslinjer, hvori det fremgår, at syge sundhedsansatte, der varetager kritiske funktioner i samfundet, fx i sundhedsvæsenet, kan blive testet, hvis deres leder vurderer, at det er vigtigt, at de kommer hurtigt tilbage på arbejde.

- Vi har skruet op for kapaciteten og har informeret de praktiserende læger og de nordjyske kommuner om det, så vi følger den nye teststrategi fra SST med 5000 tests om dagen på landsplan og dermed 500 tests om dagen i Region Nordjylland. På den måde skaber vi mere tryghed for både patienter og vores sundhedspersonale, der står i forreste linje i kampen mod COVID-19, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

- Jeg er glad for, at vi nu har muligheden for at teste langt flere. Nogle ansatte har udtrykt bekymring – derfor er det vigtigt for mig, at vi nu kan teste flere, da det er vores ansatte, der står i frontlinjen og gør en stor forskel hver dag, siger Ulla Astman.

FAKTA

I løbet af uge 14 er Region Nordjylland klar til at teste 500 personer om dagen for COVID-19.
Det betyder, at syge sundhedsansatte, der varetager kritiske funktioner, nu kan testes, samt at langt flere patienter med mistanke om COVID-19 nu bliver testet.
Testen foretages på akuthospitalerne i Aalborg, Hjørring og Thisted.
Der kan blive behov for at prioritere i forhold til, hvem der testes. Her anvendes Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Prioritering af patienter er som følger:
Patienter der indlægges, eller allerede er indlagt på hospital.
Udbrudshåndtering på plejecentre, bosteder, institutioner mv.
Særligt sårbare borgere, herunder ældre, patienter med svær psykisk sygdom, nedsat kognitiv funktion, andre underliggende sygdomme, socialt udsatte m.v.

Sundhedspersonale i kritiske funktioner:
Grundlæggende er det sådan, at sundhedspersonale, der varetager kritiske funktioner, skal have symptomer på COVID-19 for at kunne få en test. Det gælder også personale i ældrepleje eller i indsatser for socialt udsatte.
Sundhedsstyrelsen har opsat kriterier for, hvornår der kan finde test sted af sundhedsansatte med milde symptomer på COVID-19.

Opdateret