Skærpet akutberedskab klar til karnevalsfesten

Region Nordjylland er igen i år klar til at sikre hurtig akut hjælp under karnevallet i Aalborg med en fremskudt akutmodtagelse, gående lægebil, ekstra patienttransportbiler og udvidet ambulanceberedskab.

Fremskudt akutmodtagelse placeret ved Ansgars Kirke

Når karneval ruller af stablen, så opretter Region Nordjylland en fremskudt akutmodtagelse ved Ansgars Kirke, tæt på Kildeparken. Derudover oprettes der en gående lægebil, og det kørende akutberedskab skrues op i gear for at sikre hurtig hjælp til både karnevalsgæster og øvrige borgere.

Nini Bundgaard Ringgren, ledende oversygeplejerske ved Akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital, ser frem til at hjælpe de festglade gæster i den fremskudte skadestue.

- Det er både en travl og festlig dag. Mange af mine kollegaer vil gerne hjælpe til, og vi får hjælp fra flere forskellige afdelinger på dagen. Vi møder mange typer af skader, typisk afrusning, glasskår i fødder, faldskader og hudafskrabninger, siger Nini Bundgaard Ringgren.

Det er personale fra Aalborg Universitetshospital og Nordjyllands Beredskab, der bemander den fremskudte akutmodtagelse.

På den sædvanlige akutmodtagelse i Aalborg indkaldes der ekstra læger og sygeplejersker, for at håndtere det øgede antal patienter. Der er også oprettet et ekstra afsnit til personer med svær beruselse eller forgiftninger, så de kan behandles uden nødvendigvis at skulle indlægges.

Gående lægebil og flere ambulancer

For at undgå at belaste de akutte, gule ambulancer med transportopgaver, vil patienttransportbiler fra Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland stå for at fragte tilskadekomne fra den fremskudte akutmodtagelse til akutmodtagelsen på hospitalet.

Udover den fremskudte akutmodtagelse vil der være en gående lægebil i karnevalsområdet, som er udstyret på samme niveau som en akutlægebil. Den er bemandet med en paramediciner og en læge, der kan yde hurtig akut hjælp på stedet.

Den Præhospitale Virksomhed har ambulancer strategisk placeret rundt omkring i Aalborg og arbejder tæt sammen med Nordjyllands Politi og andre relevante myndigheder på dagen.

- Vi sætter flere ting i søen, så vi sikrer hurtig hjælp til både karnevalsgæster og andre borgere i Aalborg, der har akut behov for sundhedsfaglig hjælp på den lidt specielle dag, siger Jan Lindberg, AMK-vagtcentralchef ved Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland.

Udgivet af: 
Mathias Mosskov, pressekonsulent, Region Nordjylland
Mail: m.mosskov@rn.dk
Telefon: 9243 4679

Opdateret