Region Nordjylland ønsker at opsige kontrakter med fire udbudsklinikker

Sektor Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland ønsker at opsige kontrakterne med fire udbudsklinikker drevet af alles Lægehus. Det sker i tråd med regionens lægedækningsstrategi, hvor højeste prioritet er at sikre en fast læge på overenskomst.

Kontrakter forventes opsagt i august

Region Nordjylland har til hensigt at opsige kontrakterne med de resterende fire udbudsklinikker. Det besluttede Forretningsudvalget på et møde fredag 5. juli. Kontrakterne er endnu ikke opsagt, da der forud for opsigelsen er en orienteringsperiode, hvor alles Lægehus har mulighed for at komme med bemærkninger, før der tages endelig stilling til opsigelse på et Forretningsudvalgsmøde i august.

- En opsigelse vil spille godt sammen med regionens lægedækningsstrategi, og den tilgang af almen medicinske speciallæger, som vi har oplevet i en periode. I vores strategi er førstevalget lægepraksis drevet af alment praktiserende læger på overenskomst, og hvis det ikke lader sig gøre, er regionsklinikker andet valget, siger Mads Duedahl (V), regionsrådsformand i Region Nordjylland og fortsætter:

Vi ser ind i en fremtid med flere læger

- Region Nordjylland ser en bedring i lægedækningssituationen. Det har alene i år resulteret i, at tre regionsklinikker overgår til at blive drevet af læger på overenskomst, siger Mads Duedahl.

Hvis det efter en annoncering ikke lykkes at oprette en lægeklinik drevet af en læge på overenskomst, indgår det i regionens lægedækningsstrategi at oprette regionsklinikker. Fra juli 2023 har en lovændring gjort det nemmere for regionerne at oprette regionsklinikker uden foregående udbudsproces.

Seks måneders opsigelse

De fire resterende udbudsklinikker i Region Nordjylland er placeret i Brovst, Dronninglund, Frøstrup og Hurup, og de er alle drevet af alles Lægehus. Knap 12.000 borgere er tilknyttet de fire klinikker. Hvis Forretningsudvalget til august beslutter at opsige kontrakterne med alles Lægehus, så er det med en opsigelsesperiode på 6 måneder.

- Næste skridt vil så være at annoncere klinikkerne med henblik på at finde læger, der er interesserede i at overtage klinikkerne, så borgerne kan få en fast læge. Lykkes det ikke, så etablerer vi midlertidige regionsklinikker, som hurtigt kan annonceres, hvis interessererede læger melder sig på banen, siger Mads Duedahl.

Kontaktpersoner

Mads Duedahl (V)
Regionsrådsformand, Region Nordjylland
Mobil: 24 40 24 18 | mads.duedahl@rn.dk

Udsendt af:

Carsten Randers, pressekonsulent
Mobil: 29 26 02 81 | c.randers@rn.dk 

Opdateret